Wednesday, October 2, 2024
Home » Χρήση υπερηχητικών πυραύλων Fattah έκανε για πρώτη φορά το Ιράν – Ποιες οι δυνατότητές τους

Χρήση υπερηχητικών πυραύλων Fattah έκανε για πρώτη φορά το Ιράν – Ποιες οι δυνατότητές τους

0 comments

Ποιες οι δυνατότητες του υπερηχητικού πυραύλου «Fattah 2» που έκανε χρήση ο ιρανικός στρατός

Υπερηχητικούς πυραύλους Fattah αξιοποίησε στα αντίποινά του στο Ισραήλ ο ιρανικός στρατός, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση του Ιράν.

Advertisement

Το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, δημοσίευσε βίντεο που καταγράφει τους πυραύλους Fattah στη σημερινή του επίθεση στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο IDF με τη βοήθεια των ΗΠΑ, αναχαίτησαν σε μεγάλο βαθμό τους σημερινούς πυραύλους προτού προκαλέσουν σημαντική ζημιά ή τραυματίσουν κάποιον.

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Ποιες οι δυνατότητες του υπερηχητικού πυραύλου «Fattah 2»

Το Fattah 2, ένας υπερηχητικός πύραυλος τελευταίας τεχνολογίας, είναι εξοπλισμένος με δυνατότητες ολίσθησης, κατατάσσοντάς τον στις κατηγορίες Hypersonic Glide Vehicle (HGV) «Υπερηχητικό όχημα ολίσθησης» και Hypersonic Cruise Missile (HCM). Αυτή η εξέλιξη τοποθετεί το Ιράν ανάμεσα σε τέσσερα μόνο κράτη παγκοσμίως ικανά να παράγουν τέτοια προηγμένα υπερηχητικά όπλα, υπογραμμίζοντας την αυξανόμενη στρατιωτική του ικανότητα, όπως μετέδωσε το iranpress.

Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) παρουσίασε επίσημα τον πύραυλο Fattah στις 6 Ιουνίου 2023. Σε αυτή την τελευταία επιχείρηση, το IRGC στόχευσε τα ισραηλινά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας και συγκεκριμένα τα συστήματα «Arrow 2» και «Arrow 3».

Οι πρόσφατες επιθέσεις σηματοδοτούν μια αλλαγή στη στρατιωτική στρατηγική του Ιράν, τονίζοντας τη δέσμευσή του να ενισχύσει τις αποτρεπτικές του ικανότητες στην περιοχή.

Πηγή: Cnn.gr

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise