Home » Τρόμος με Canadair: Έσπασε το φτερό του μετά από χτύπημα σε δέντρο την ώρα κατάσβεσης

Τρόμος με Canadair: Έσπασε το φτερό του μετά από χτύπημα σε δέντρο την ώρα κατάσβεσης

0 comment

Τρόμος με Canadair: Έσπασε το φτερό του μετά από χτύπημα σε δέντρο την ώρα κατάσβεσης

Σοκαριστικές εικόνες και βίντεο από τις επιχειρήσεις κατάσβεσης σε φωτιά που μαίνεται στην Πλατανίτη Ναυπακτίας, με πυροσβεστικό αεροσκάφος να σπάει το φτερό του μετά από χτύπημα σε δέντρο. Η τραγωδία αποφεύχθηκε από τύχη, με το canadair να καθηλώνεται με «πληγωμένο» το φτερό.

Το αεροσκάφος επέστρεψε στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας για να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Εκεί διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν υποστεί βλάβη τα υδραυλικά του συστήματα, ωστόσο δεν είναι ασφαλές να μεταφερθεί σε άλλη βάση για να γίνουν οι αναγκαίες επισκευές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από το χτύπημαδεν επηρεάστηκαν οι επιφάνειες ελέγχου του αεροσκάφους, γι’αυτό μπόρεσαν οι χειριστές να συνεχίσουν την πορεία τους χωρίς να υπάρξουν απρόβλεπτα όπως στη φωτιά στην Κάρυστο, πέρσι, οπού χάθηκαν οι δύο χειριστές σε παρόμοια περιστατικό.

Η επισκευή του αεροσκάφους, στην Ανδραβίδα, θα διαρκέσει ορισμένες ημέρες και αυτό είναι το αρνητικό καθώς τα canadair είναι λίγα, οι διαθεσιμότητες χαμηλές οπότε κάθε ένα που μένει στο έδαφος είναι σημαντικό.

Νωρίς το βράδυ η εικόνα από το πύρινο μέτωπο στη Ναυπακτία παρουσίασε βελτίωση. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η ένταση της πυρκαγιάς ήταν σαφώς μειωμένη σε σχέση με νωρίτερα, με λίγες μόνο διάσπαρτες εστίες να εντοπίζονται στο σημείο.

protothema.gr

Philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise