Wednesday, October 2, 2024
Home » Το Ιράν εκτόξευσε 200 πυραύλους. Απειλεί ότι θα πλήξει όλες τις υποδομές Ισραήλ αν δεχτεί επίθεση

Το Ιράν εκτόξευσε 200 πυραύλους. Απειλεί ότι θα πλήξει όλες τις υποδομές Ισραήλ αν δεχτεί επίθεση

0 comments

Ένοπλες δυνάμεις του Ιράν εκτόξευσαν 200 πυραύλους εναντίον του Ισραήλ κατά την επίθεση που εξαπολύθηκε χθες Τρίτη το βράδυ, ενώ από πλευράς του – Το Ιράν λέει ότι θα πλήξει «όλες τις υποδομές» του Ισραήλ αν υποστεί επίθεση σε ανταπόδοση

Το Ιράνθα πλήξει «όλες τις υποδομές» του Ισραήλ αν υποστεί επίθεση σε ανταπόδοση για την εκτόξευση 200 πυραύλων στην οποία προχώρησε χθες Τρίτη, προειδοποίησε ο αρχηγός του ιρανικού γενικού επιτελείου στρατηγός Μοχαμάντ Μπαγερί.

Advertisement

  • LIVE: Τρομακτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Εν αναμονή της απάντησης του Ισραήλ

Οπως μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση ένοπλες δυνάμεις του Ιράν εκτόξευσαν 200 πυραύλους εναντίον του Ισραήλ κατά την επίθεση που εξαπολύθηκε χθες Τρίτη το βράδυ, ενώ από πλευράς του, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως το Ιράν εκτόξευσε περίπου 180 πυραύλους εναντίον της ισραηλινής επικράτειας, διαβεβαιώνοντας πως οι περισσότεροι αναχαιτίστηκαν και καταστράφηκαν.

«Αν το σιωνιστικό καθεστώς, που έχει τρελαθεί, δεν ελεγχθεί από τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους υποστηρικτές του, θελήσει να συνεχίσει τα εγκλήματά του ή να δράσει εναντίον της (εθνικής) κυριαρχίας μας και της εδαφικής ακεραιότητάς μας, θα επαναληφθεί επιχείρηση όπως η αποψινή (σ.σ. χθεσινή), με ακόμη μεγαλύτερη ένταση» και «θα μπουν στο στόχαστρο όλες οι υποδομές του», διεμήνυσε ο στρατηγός Μπαγερί μέσω της ιρανικής κρατικής τηλεόρασης.

Εξάλλου, το Ιράν ανακοίνωσε ότι άσκησε το δικαίωμά του στη «νόμιμη άμυνα» εναντίον του Ισραήλ και η δράση του μπορεί να θεωρηθεί λήξασα, εκτός εάν «το ισραηλινό καθεστώς αποφασίσει» να προβεί σε ενέργειες που θα απαιτήσουν «περαιτέρω ανταπόδοση», ανέφερε την Τετάρτη ο Ιρανός Υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί μέσω X.

Οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις εκτόξευσαν κάπου 180 πυραύλους εναντίον του Ισραήλ, σε ανταπόδοση για τις δολοφονίες ηγετών παρατάξεων που χαρακτηρίζονται σύμμαχοι της Ισλαμικής Δημοκρατίας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, ιδίως του γενικού γραμματέα της Χεζμπολά Χασάν Νασράλα στη Βηρυτό την περασμένη Παρασκευή και του γενικού γραμματέα της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη την 31η Ιουλίου.

Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας σημείωσε πως η χθεσινή απευθείας επίθεση εναντίον του Ισραήλ —η δεύτερη έπειτα από αυτή της 13ης Απριλίου—, αποφασίστηκε αφού η Τεχεράνη άσκησε «τρομερή αυτοσυγκράτηση» για σχεδόν δυο μήνες, με την ελπίδα πως θα επιτυγχανόταν συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

«Η δράση μας ολοκληρώθηκε εκτός αν το ισραηλινό καθεστώς αποφασίσει να προσκαλέσει περαιτέρω ανταπόδοση. Στο σενάριο αυτό, η ανταπόδοσή μας θα είναι πιο σθεναρή», πρόσθεσε ο κ. Αραγτσί.

Νωρίτερα, το ιρανικό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να λάβει «ουσιώδη μέτρα» για την αποτροπή απειλών κατά της περιφερειακής ειρήνης και ασφάλειας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Add Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise