Friday, September 20, 2024
Home » Τους υποψήφιους νέους Επιτρόπους συναντά την Τετάρτη η Φον ντερ Λάιεν

Τους υποψήφιους νέους Επιτρόπους συναντά την Τετάρτη η Φον ντερ Λάιεν

0 comments

Η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συναντάται με τους υποψήφιους νέους Επιτρόπους εν όψει της προετοιμασίας για τις ακροάσεις ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Συνάντηση με τους υποψήφιους για τη νέα Επιτροπή θα έχει το απόγευμα της Τετάρτης η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, εν όψει της προετοιμασίας για τις ακροάσεις ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός της, Έρικ Μαμέρ.

Advertisement

Σε ανάρτηση στο X (πρώην Twitter), ο κ. Μαμέρ ανέφερε πως στις 16:00 στην Τετάρτη (17:00 ώρα Κύπρου), η κ. Φον ντερ Λάιεν «θα υποδεχθεί τους νέους υποψήφιους Επιτρόπους στο Μπερλεμόν (σ.σ. στα γραφεία της Κομισιόν) ώστε να τους δώσει την ευκαιρία να συναντηθούν».

«Η συνάντηση αυτή θα αποτελέσει την έναρξη των προετοιμασιών για τη διαδικασία έγκρισης» πρόσθεσε, αναφερόμενος στις ακροάσεις από τις οποίες θα περάσουν οι υποψήφιοι τις επόμενες εβδομάδες ενώπιον των αρμόδιων κοινοβουλευτικών επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι ημερομηνίες και οι επιτροπές για τον κάθε υποψήφιο δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να λάβει την έγκριση τουλάχιστον 2/3 των μελών της αρμόδιας επιτροπής, ώστε η κοινοβουλευτική επιτροπή να δώσει το πράσινο φως στην Ολομέλεια για έγκριση ολόκληρου του Κολεγίου των Επιτρόπων σε τελική ψηφοφορία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More