Thursday, October 17, 2024
Home » Τουλάχιστον πέντε νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε φυλακή στο Περού

Τουλάχιστον πέντε νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε φυλακή στο Περού

0 comments

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε εργαστήριο υποδηματοποιίας – Προκάλεσε τον θάνατο πέντε ανθρώπων «λόγω ασφυξίας».

Tουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από δέκα τραυματίστηκαν εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε σε φυλακή της πόλης Χουανκάγιο στο Περού, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη η σωφρονιστική υπηρεσία της χώρας (INPE).

Advertisement

Σύμφωνα με την ενημέρωση, η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 9.30 το βράδυ της Τρίτης σε εργαστήριο υποδηματοποιίας στη δεύτερη πτέρυγα των φυλακών, προκαλώντας τον θάνατο πέντε ανθρώπων «λόγω ασφυξίας».

Περίπου 30 πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεση της φωτιάς στη φυλακή του Χουανκάγιο, ενώ ασθενοφόρα παρέλαβαν τραυματίες για να τους διακομίσουν σε νοσοκομείο.

Η σωφρονιστική υπηρεσία υπογραμμίζει ότι ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο ασφαλείας για τη μεταφορά των κρατουμένων της δεύτερης πτέρυγας των φυλακών σε ασφαλή τοποθεσία, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της πυροσβεστικής.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού Exitosa, εικάζεται ότι η φωτιά οφείλεται σε βραχυκύκλωμα και ότι εξαπλώθηκε ταχύτατα λόγω των εύφλεκτων υλικών στο εργαστήριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More