Monday, September 16, 2024
Home » Τις συνομιλίες για ειρήνη στη Γάζα συζήτησαν Γάλλος και Αιγύπτος ΥΠΕΞ στο Κάιρο

Τις συνομιλίες για ειρήνη στη Γάζα συζήτησαν Γάλλος και Αιγύπτος ΥΠΕΞ στο Κάιρο

0 comments

Οι εν εξελίξει διπλωματικές προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στη Γάζα

Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, Στεφάν Σεζουρνέ, συζήτησε σήμερα στο Κάιρο με τον Αιγύπτιο ομόλογό του τις εν εξελίξει διπλωματικές προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στη Γάζα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής διπλωματίας, Άχμεντ Αμπού Ζέιντ.

Advertisement

Ο Γάλλος Yπουργός, που ολοκληρώνει μια περιοδεία στη Μέση Ανατολή, συζήτησε επίσης με τον Μπαντρ Αμπντελάτι τρόπους να αποφευχθεί κλιμάκωση στην περιοχή, όπου οι εντάσεις έχουν αυξηθεί λόγω της συνέχισης του πολέμου στη Γάζα, όπως ανέφερε ο Άχμεντ Αμπού Ζέιντ στο X.

Ο Γάλλος Yπουργός, που ήταν την Πέμπτη στον Λίβανο και χθες στο Ισραήλ, αναμένεται να γίνει δεκτός αργότερα σήμερα από τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αμπντέλ Φάταχ αλ Σίσι.

Η επίσκεψη αυτή εγγράφεται σε μια σειρά διπλωματικών προσπαθειών που αποσκοπούν να αποτρέψουν μια περιφερειακή επέκταση του πολέμου στη Γάζα, ενώ επικρέμαται η απειλή ιδίως μιας ιρανικής στρατιωτικής δράσης εναντίον του Ισραήλ.

Ο Αμπντελάτι, επισκεπτόμενος χθες τη Βηρυτό, δήλωσε πως η κατάπαυση του πυρός στη Γάζα είναι το «κλειδί» προκειμένου η περιοχή να μην οδηγηθεί σε «ολοκληρωτικό πόλεμο».

Μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Κατάρ, η Αίγυπτος μεσολαβεί ανάμεσα στο Ισραήλ και Χαμάς, για την επίτευξη συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός.

Οι συνομιλίες ολοκληρώθηκαν χθες στην Ντόχα, και αναμένεται να επαναληφθούν την προσεχή εβδομάδα στο Κάιρο, στη βάση μιας νέας αμερικανικής συμβιβαστικής πρότασης, που υποστηρίζεται και από τις υπόλοιπες μεσολαβήτριες χώρες.

Η Χαμάς απέρριψε τους «νέους όρους» του Ισραήλ που συμπεριλήφθηκαν σε αυτό το αναθεωρημένο σχέδιο συμφωνίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More