Friday, September 20, 2024
Home » Τέλος οι τηλεπτικές διαφημίσεις junk food στη Βρετανία πριν από τις 9μμ

Τέλος οι τηλεπτικές διαφημίσεις junk food στη Βρετανία πριν από τις 9μμ

0 comments

Απαγόρευση τηλεοπτικών διαφημίσεων junk food στη Βρετανία πριν από τις 9μμ – Θα ισχύσει από την 1η Οκτωβρίου 2025 – Πού αποσκοπεί το μέτρο αυτό

Την απαγόρευση προβολής τηλεοπτικών διαφημίσεων για ανθυγιεινά πρόχειρα φαγητά (junk food) πριν από τις 9 το βράδυ προανήγγειλε η βρετανική Κυβέρνηση.

Advertisement

Το μέτρο θα ισχύσει από την 1η Οκτωβρίου 2025, μαζί με την καθολική απαγόρευση προβολής πληρωμένων διαφημίσεων για junk food στο διαδίκτυο. Αμφότερα τα μέτρα αποσκοπούν στη μείωση της παιδικής παχυσαρκίας.

Το μέτρο είχε προαναγγελθεί προ τριετίας από τον τότε Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, αλλά η εφαρμογή του αναβαλλόταν για να προετοιμαστεί η επηρεαζόμενη βιομηχανία. Την εφαρμογή του υποσχέθηκαν οι Εργατικοί στο προεκλογικό τους πρόγραμμα.

Ως junk food ορίζονται από το σχετικό κυβερνητικό έγγραφο τρόφιμα και γεύματα με υψηλή περιεκτικότητα λίπους, άλατος και ζάχαρης. Θα ακολουθήσει, ωστόσο, πιο αναλυτική καταγραφή των προϊόντων που θα υπόκεινται στη διαφημιστική απαγόρευση.

Η κυβερνητική ανακοίνωση ακολουθεί τη δέσμευση του Πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ πως το δεκαετές πλάνο για την αναβάθμιση του εθνικού συστήματος υγείας NΗS θα βασίζεται μεταξύ άλλων και στην πρόληψη νοσημάτων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More