Monday, October 14, 2024
Home » Συνελήφθησαν 2 Ισραηλινοί για σαμποτάζ – Σχεδίαζαν δολοφονία για λογαριασμό του Ιράν

Συνελήφθησαν 2 Ισραηλινοί για σαμποτάζ – Σχεδίαζαν δολοφονία για λογαριασμό του Ιράν

0 comments

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση, ένας Ισραηλινός πολίτης που ταυτοποιήθηκε ως Βλαντισλάβ Βίκτορσον, 30 ετών, από το Ραμάτ Γκαν

Δύο Ισραηλινοί συνελήφθησαν επειδή πραγματοποίησαν μια σειρά σαμποτάζ για λογαριασμό του Ιράν και σχεδίαζαν να δολοφονήσουν έναν «επιφανή Ισραηλινό», ανακοίνωσαν τη Δευτέρα η υπηρεσία ασφαλείας Σιν Μπετ και η αστυνομία της χώρας.

Advertisement

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση, ένας Ισραηλινός πολίτης που ταυτοποιήθηκε ως Βλαντισλάβ Βίκτορσον, 30 ετών, από την πόλη Ραμάτ Γκαν προσεγγίστηκε από έναν Ιρανό που ταυτοποιήθηκε ως «ΜάριΧόσι».

Στη συνέχεια, ο Βίκτορσον στρατολόγησε τη 18χρονη σύντροφό του Άννα Μπερνστάιν. Οι δυο τους πραγματοποίησαν διάφορες πράξεις δολιοφθοράς και βανδαλισμού — αρχικά γκράφιτι κατά της ισραηλινής πολιτικής και ανάρτηση αφισών, πυρπόληση αυτοκινήτων κοντά στο πάρκο Γιαρκόν του Τελ Αβίβ και εμπρησμούς — κατόπιν εντολής του Χόσι, ο οποίος τους έδινε οδηγίες στα εβραϊκά, αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι δυο τους βιντεοσκόπησαν μερικές από τις πράξεις τους, και πληρώθηκαν με 5.000 δολάρια.

Στη συνέχεια τους ζητήθηκε να σκοτώσουν τον επιφανή Ισραηλινό και να πετάξουνμια χειροβομβίδα σε μια κατοικία, αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι οι δυο τους συμφώνησαν στην πράξη αυτή και προσπαθούσαν να αγοράσουν όπλα. Μεταξύ άλλων, ο Βίκτορσον φέρεται να προσπάθησε να αποκτήσει ένα τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή, πιστόλια και χειροβομβίδες.

Ο στόχος δεν κατονομάστηκε.

Η Σιν Μπετ τους τελευταίους μήνες έχει ανακοινώσει μια σειρά από φερόμενα ιρανικά σχέδια , στα οποία το Ιράν επιχείρησε να ξεγελάσει Ισραηλινούς στο διαδίκτυο για να εκτελέσουν αποστολές για λογαριασμό της Τεχεράνης, συμπεριλαμβανομένου ενός σχεδίου που αποκαλύφθηκε τον Ιανουάριο στο οποίο φέρεται να στρατολογήθηκαν Ισραηλινοί για τη συλλογή πληροφοριών για ανώτερους Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More