Monday, October 21, 2024
Home » Συνεδριάζει ξανά το συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ για τα αντίποινα στο Ιράν

Συνεδριάζει ξανά το συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ για τα αντίποινα στο Ιράν

0 comments

Νωρίτερα, η Τεχεράνη ξεκαθάρισε πως αποτελεί κόκκινη γραμμή οποιαδήποτε επίθεση σε ιρανικό στόχο ή τις πυρηνικές εγκαταστάσεις

Συνεδριάζει εκ νέου σήμερα το απόγευμα στις 19:30 το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας υπό τονΜπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με όσα επιβεβαίωσε στουςTimes of Israel το γραφείο ενός εκ των υπουργών που θα συμμετάσχουν.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στη στρατιωτική βάση του Τελ Αβίβ, καθώς το Ισραήλ συνεχίζει να προετοιμάζεται για να πλήξει το Ιράν ως απάντηση στην επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους που εξαπέλυσε την 1η Οκτωβρίου η Ισλαμική Δημοκρατία.

Advertisement

  • Με «ομοβροντία ρουκετών» εναντίον στρατιωτικής βάσης απάντησε η Χεζμπολάχ

Θυμίζεται πως το Ιράν εκτόξευσε περίπου 200 ρουκέτες προς το Ισραήλ, ως απάντηση στη δολοφονία των ηγετών της Χεζμπολάχ και της Χαμάς στη Βηρυτό και την Τεχεράνη.

Το Ισραήλ απειλεί το Ιράν με μια«θανατηφόρα, ακριβή και αιφνιδιαστική» επίθεση ως απάντηση στην πυραυλική επίθεση της Τεχεράνης.

Κόκκινη γραμμή οποιαδήποτε επίθεση σε ιρανικό στόχο ή τις πυρηνικές εγκαταστάσεις, λέει ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών

«Οποιαδήποτε επίθεση στο Ιράν σημαίνει ότι ξεπερνάμε τις κόκκινες γραμμές μας και δεν θα την αφήσουμε χωρίς απάντηση». Αυτό δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας, Αμπάς Αραγτσί.

«Θα απαντήσουμε σε οποιαδήποτε επίθεση εναντίον ιρανικών στόχων ή των πυρηνικών μας εγκαταστάσεων», πρόσθεσε ο Ιρανός υπουργός.

Χθες, ο Αραγτσί είπε ότι όποιος γνωρίζει «πώς και πότε το Ισραήλ θα επιτεθεί στο Ιράν» θα πρέπει να λογοδοτήσει, απαντώντας σε σχετική δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ,Τζο Μπάιντεν.

«Όποιος γνωρίζει ή κατανοεί πώς και πότε το Ισραήλ θα επιτεθεί στο Ιράν και παρέχει τα μέσα και την υποστήριξη για μια τέτοια ανοησία, θα πρέπει λογικά να φέρει την ευθύνη για τυχόν ανθρώπινες απώλειες», πρόσθεσε ο Ιρανός υπουργός.

Πηγή: protothema.gr

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More