Thursday, October 10, 2024
Home » Συγκλονιστικά βίντεο: Ο τυφώνας Μίλτον χτυπάει τη Φλόριντα, αναφορές για νεκρούς και τραυματίες (LIVE ΕΙΚΟΝΑ)

Συγκλονιστικά βίντεο: Ο τυφώνας Μίλτον χτυπάει τη Φλόριντα, αναφορές για νεκρούς και τραυματίες (LIVE ΕΙΚΟΝΑ)

0 comments

Ο κυκλώνας Μίλτον χτυπά τη Φλόριντα με θυελλώδεις ανέμους -Αναφορές για νεκρούς, εκατομμύρια σπίτια χωρίς ρεύμα

Ο κυκλώνας Μίλτον έχει αρχίσει να πλήττει τη Φλόριντα με θυελλώδεις ανέμους και πλημμύρες, ενώ υπάρχουν αναφορές για νεκρούς.

Advertisement

Το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ (National Hurricane Center / NHC) ενημέρωσε τα ξημερώματα πως ο Μίλτον έφθασε κοντά στη νήσο Σιέστα Κι, συνοδευόμενος από ανέμους που έπνεανμε ταχύτητα 205 χλμ/ώρα.

  • Ο κυκλώνας Μίλτον και οι θεωρίες συνωμοσίας
  • Ο Milton στη Φλόριντα με ανέμους 230 χλμ/ώρα. Ποιες πόλεις και πότε θα χτυπήσει – Δείτε LIVE Εικόνα

Εξασθενημένος στην Κατηγορία 2 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον, ο Μίλτον εξακολουθεί να θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνος και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε πως αναμένεται να είναι «ένας από τους πιο καταστροφικούς κυκλώνες στη Φλόριντα εδώ και έναν αιώνα».

Ο «Μίλτον» ξήλωσε την οροφή του γηπέδου των Tamp Bay Rays

Πλημμύρες στην περιοχή Venice της Φλόριντα

Συγκλονιστικές εικόνες από την Τάμπα

Αναφορές για νεκρούς στην κομητεία Σεντ Λούσι

Σύμφωνα με το CNN, υπάρχουν «πολλοί νεκροί» στην κομητεία Σεντ Λούσι της Φλόριντα, μετά από ξέσπασμα ανεμοστρόβιλου που έπληξε την περιοχή.

Ο σερίφης της κομητείας Σεντ Λούσι, Κιθ Πίρσον, επιβεβαίωσε στη θυγατρική WPBF του West Palm Beach του ABC News ότι υπήρξε «απώλεια ζωής» εξαιτίας των ανεμοστρόβιλων που προκλήθηκαν από τον τυφώνα Μίλτον.

Η κομητεία Σεντ Λούσι βρίσκεται στην Ατλαντική ακτή της Φλόριντα, περίπου 230 χλμ ανατολικά της Σαρασότα.

Η πόλη αντιμετωπίζει πάνω από ένα μέτρο βροχής, με πάνω από 7 εκατοστά να πέφτουν ανά ώρα.

Βίντεο από την κομητεία που έχουν αναφερθεί θύματα

Το νερό της θάλασσας αποτραβιέται από την παραλία για να επιστρέψει μέσω καταιγίδας

Νέα έκκληση στους κατοίκους της Τάμπα να μείνουν σε ασφαλές σημείο

Οι δυσκολότερες ώρες για τις ανατολικές ακτές βρίσκονται προ των πυλών, σύμφωνα με επιστήμονες στις ΗΠΑ. Ο Δήμαρχος της Τάμπα απηύθυνε νέα έκκληση στους κατοίκους να μείνουν προφυλαγμένοι σε ασφαλές σημείο.

Η μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ, με νεότερη ανανεωμένη πρόβλεψη μειώνει σημαντικά το ενδεχόμενο να επιμείνει η σφοδρή βροχόπτωση στα δυτικά της Φλόριντα.

Πάνω από ένα εκατομμύριο σπίτια χωρίς ρεύμα

Πάνω από 1 εκατομμύριο σπίτια και επιχειρήσεις έχουν μείνει χωρίς ρεύμα στη Φλόριντα σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές. Ο μεγαλύτερος αριθμός διακοπών σημειώθηκε στην κομητεία της Σαρασότα – όπου η καταιγίδα έφτασε στη στεριά στην – και στη γειτονική κομητεία Manatee.

Σε κατηγορία 3 υποβαθμίστηκε ο κυκλώνας Μίλτον

Ο τυφώνας Μίλτον υποβαθμίστηκε σε κατηγορίας 3, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων, καθώς μειώθηκαν οι άνεμοί του, αφού το «μάτι» του βγήκε στην ακτή, αλλά οι επικίνδυνες επιπτώσεις του δεν άλλαξαν.

Ο τυφώνας έχει ανέμους 177 χλμ την ώρα με ισχυρότερες ριπές και έχει επίκεντρο 30 χλμ βορειοανατολικά της Σαρασότα στη Φλόριντα.

Χωρίς ρεύμα βρίσκονται πάνω από ένα εκατομμύριο σπίτια και επιχειρήσεις στην πολιτεία ενώ συνεχίζονται οι σφοδρές πλημμύρες.

Μεγάλη άνοδος του νερού στην Πούντα Γκόρντα στη νοτιοδυτική Φλόριντα πάνω από 4 μέτρα

Η στιγμή που ο κυκλώνας Μίλτον χτυπά τις ακτές της Φλόριντα

Η στιγμή που ο τυφώνας Μίλτον έφτασε στην ξηρά καταγράφηκε από το Συνεταιριστικό Ινστιτούτο Έρευνας στην Ατμόσφαιρα.

Ο ερευνητικός οργανισμός δημοσίευσε ένα δορυφορικό βίντεο της ισχυρής καταιγίδας που κινείται σε όλη την πολιτεία και τη στιγμή που έπεσε στην ξηρά κοντά στο Siesta Key – νότια της πόλης Sarasota.

Ο τυφώνας θα συνεχίσει να εξαπολύει κύματα καταιγίδας, πλημμυρικές βροχοπτώσεις και καταστροφικούς ανέμους, καθώς θα διασχίζει την κεντρική Φλόριντα μέχρι το πρωί της Πέμπτης (τοπική ώρα).

Χιλιάδες άνθρωποι σε καταφύγια

Τουλάχιστον 30.000 άτομα βρίσκονται ήδη σε καταφύγια, καθώς ορισμένες κομητείες δεν προχώρησαν σε εκκενώσεις γιατί έχουν αρκετά καταφύγια για τον πληθυσμό τους.

Σε άλλες κομητείες ισχύει εντολή υποχρεωτικής εκκένωσης για τους ανθρώπους που ζουν σε τροχόσπιτα, σκηνές, κινητά σπίτια, βιομηχανοποιημένα σπίτια ή κατασκευές που δεν μπορούν να αντέξουν ανέμους ταχύτητας 177 χιλιομέτρων ανά ώρα αλλά και για τους ανθρώπους στη ζώνη Α.

Βίντεο από τα επίπεδα στα οποία έχει ανέβει το νερό της θάλασσας στο παραλιακό μέτωπο της Φλόριντα το οποίο είναι μεγαλύτερο από 400χλμ, έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Η δήμαρχος στην Τάμπα προειδοποίησε ότι όσοι δεν εκκενώσουν τις περιοχές υψηλού κινδύνου θέτουν τη ζωή τους σε σοβαρό κίνδυνο. «Αν μείνετε πίσω, θα πεθάνετε, είπε χαρακτηριστικά».

Εκατοντάδες κατεστραμμένα σπίτια στη Φλόριντα

Έως τώρα, τουλάχιστον 125 σπίτια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς από το πέρασμα του κυκλώνα Μίλτον σε διαφορετικές κομητείες της Φλόριντας

Οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ στέλνουν διαρκώς μηνύματα στους πολίτες που δεν έχουν καταφέρει να εκκενώσουν ή επέλεξαν να παραμείνουν στην πολιτεία.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως οι επόμενες τουλάχιστον δύο ώρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες για ολόκληρη την πολιτεία καθώς όσο ο κυκλώνας περνά πάνω από την περιοχή αναμένεται να αυξάνει με μεγάλη ταχύτητα τόσο τις ριπές των ανέμων όσο και το μέγεθός του.

Drone κατέγραψε κύμα 28 ποδιών και ριπές ανέμου σχεδόν 76 μιλίων/ώρα κοντά στο κέντρο του τυφώνα Μίλτον, σύμφωνα με το Ωκεανογραφικό και Μετεωρολογικό Εργαστήριο Ατλαντικού της NOAA.

Το κύμα καταγράφηκε σε απόσταση 40 ναυτικών μιλίων από το κέντρο της καταιγίδας, σύμφωνα με το εργαστήριο.

Δείτε live την πορεία του κυκλώνα Μίλτον

Οι δρόμοι στην Τάμπα έχουν πλημμυρίσει σε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο
Πολύ έντονες βροχοπτώσεις σημειώνονται στις δυτικές ακτές της Φλόριντας, καθώς περισσότερα από 50 εκατοστά νερού έχουν πέσει μόνο την τελευταία ώρα στην Τάμπα. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία κάνει λόγο για ακόμη πιο έντονες βροχοπτώσεις και τις επόμενες ώρες.

Υλικές ζημιές στο Palm Beach

Ο τυφώνας Μίλτον έχει φέρει προβλήματα με τα νερά από την θάλασσα να πλημμυρίζουν τις παραλιακές περιοχές τόσο στα δυτικά όσο και στα ανατολικά της πολιτείας. Τα νερά στη Naples καταγράφουν άνοδο μεγαλύτερη από 1,5 μέτρα ενώ πάνω από 2 μέτρα είναι η στάθμη τους στο Fort Myer. Η συγκεκριμένη αύξηση γίνεται με μεγάλη ταχύτητα καθώς πριν από 2 ώρες το επίπεδο της θάλασσας δεν είχε ξεπεράσει τα όρια των ακτών.

Χωρίς ρεύμα 250.000 νοικοκυριά στη δυτική και κεντρική Φλόριντα

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την εταιρεία ηλεκτροδότησης και συντήρησης δικτύων της πολιτείας ειδικά οι κομητείες στα κεντρικά έχουν μεγάλο πρόβλημα και 250.000 νοικοκυριά βρίσκονται χωρίς ρεύμα.

Ερημωμένοι δρόμοι, σφραγισμένα κτίρια

Ερημωμένοι δρόμοι, κτίρια σφραγισμένα με ξύλινες σανίδες και σακιά με άμμο. Δύο εβδομάδες μετά το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Ελίν, ο Μίλτον – μια «θανατηφόρα και καταστροφική καταιγίδα», όπως υπογράμμισε η επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (FEMA) Ντιάν Κρίσγουελ – απειλεί το νοτιοανατολικό άκρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Εξασθενημένος στην Κατηγορία 2 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον, ο Μίλτον εξακολουθεί να θεωρείται «ισχυρός» από το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε πως αναμένεται να είναι «ένας από τους πιο καταστροφικούς κυκλώνες στη Φλόριντα εδώ και έναν αιώνα».

Ο Αμερικανός πρόεδρος κατήγγειλε «χιονοστιβάδα ψεμάτων» από τον προκάτοχό του και υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, Ντόναλντ Τραμπ, σχολιάζοντας τις κατηγορίες του περί ολιγωρίας του κρατικού μηχανισμού σε ό,τι αφορά την παροχή βοήθειας στα θύματα του κυκλώνα Ελίν.

Η Φλόριντα, η τρίτη πολυπληθέστερη αμερικανική πολιτεία και δημοφιλής τουριστικός προορισμός, είναι συνηθισμένη σε κυκλώνες. Ωστόσο, η κλιματική αλλαγή καθιστά πιο πιθανή την ταχεία ενίσχυσή τους και αυξάνει τον κίνδυνο ακραίων φαινομένων, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Πόλεις – φαντάσματα

Από την Τάμπα μέχρι το Φορτ Μάγιερς, στην περιοχή που αναμένεται να πλήξει πρώτα ο κυκλώνας Μίλτον, ο χρόνος για εκκένωση έχει πια παρέλθει και οι πολίτες καλούνται να αναζητήσουν ασφαλή καταφύγια σε κέντρα που προβλέπονται για τον σκοπό αυτό.

Η Σαρασότα θυμίζει πόλη-φάντασμα, καθώς η βροχή γίνεται όλο και εντονότερη. Ο Μπραντ Ριβς – ένας κάτοικος που επέλεξε να παραμείνει στο σπίτι του – φοβάται πως ίσως δει αυτήν την όμορφη πόλη, στην οποία πέρασε 15 χρόνια της ζωής του, να καταστρέφεται. Λίγο βορειότερα, στην Τάμπα, ο 36χρονος Ράντι Πράιορ επισημαίνει πως δεν έχουν ακόμη επουλωθεί οι πληγές που προκάλεσε ο κυκλώνας Ελίν. Σε μια άλλη μεγάλη πόλη στη δυτική ακτή της Φλόριντα, στο Φόρτ Μάγιερς, η Ντέμπι Έντουαρντς τονίζει πως «όλοι είναι ανήσυχοι».

Με ανέμους ταχύτητας 200χλμ./ώρα σε απόσταση 100χλμ νοτιοδυτικά της Σαρασότας

Γύρω στα μεσάνυχτα (ώρα Κύπρου), ο κυκλώνας Μίλτον συνοδευόταν από ανέμους των οποίων η ταχύτητα έφθανε τα 200 χλμ/ώρα και βρισκόταν σε απόσταση 100 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Σαρασότας, σύμφωνα με το NHC. Προβλέπεται πως θα σαρώσει τη Φλόριντα από τα δυτικά προς τα ανατολικά, περνώντας πολύ κοντά από το Ορλάντο, όπου τα θεματικά πάρκα της Disney World είχαν κλείσει από το μεσημέρι. Κλειστά είναι επίσης τα αεροδρόμια σε Τάμπα και Σαρασότα.

Ο Μίλτον θα προκαλέσει κύματα ύψους 4,5 μέτρων στις παράκτιες περιοχές

Ο κυκλώνας Μίλτον αναμένεται να προκαλέσει κύματα ύψους 4,5 μέτρων στις παράκτιες περιοχές και ισχυρές βροχοπτώσεις που θα έχουν ως αποτέλεσμα «καταστροφικές και απειλητικές για τη ζωή πλημμύρες», υπογραμμίζει το NHC. Οι αρχές έχουν επισημάνει εξάλλου τον πρόσθετο κίνδυνο από τα πολυάριθμα συντρίμμια που άφησε πίσω του ο κυκλώνας Ελίν, ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 236 ανθρώπους στο νοτιοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων 15 στη Φλόριντα.

Ανεμοστρόβιλοι έχουν αναφερθεί στο κεντρικό και στο νότιο τμήμα της Φλόριντας, σύμφωνα με το Weather Channel.

Εδώ και αρκετές ημέρες, οι αρχές απηύθυναν έκκληση στους κατοίκους των απειλούμενων περιοχών να απομακρυνθούν εσπευσμένα, διαβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για «ζήτημα ζωής και θανάτου».

Πηγή: iefimerida.gr

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More