Monday, October 21, 2024
Home » Στο Ιράν φέρεται να διέφυγε ο Υπαρχηγός της Χεζμπολάχ

Στο Ιράν φέρεται να διέφυγε ο Υπαρχηγός της Χεζμπολάχ

0 comments

Υπό τον φόβο ισραηλινών επιδρομών που θα τον έθεταν στόχο, μετά την εξουδετέρωση του Νασράλα

Στο Ιράν φέρεται να έχει διαφύγει ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κασέμ, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα, υπό τον φόβο ισραηλινών επιδρομών που θα τον έθεταν στόχο, μετά την εξουδετέρωση του Νασράλα.

Advertisement

  • Επίθεση του Ισραήλ σε στρατηγείο της Χεζμπολάχ – Νεκρά τρία υψηλόβαθμα στελέχη (video)

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ έχει «απειλήσει» τον Κασέμ ότι «θα έχει την ίδια τύχη με τους συνεργάτες του» στη Χεζμπολάχ.

Εξάλλου, το Ισραήλ έχει βάλει στο στόχαστρο τους περισσότερους από τους ηγέτες της Χεζμπολάχ από την έναρξη του πολέμου πριν από περίπου ένα χρόνο και η μεγαλύτερη από αυτές τις επιθέσεις ήταν η δολοφονία του Γενικού Γραμματέα Χασάν Νασράλα. Η οργάνωση δεν έχει ακόμη ορίσει τον αντικαταστάτη του, ενώ ο Κασέμ είναι αυτός που έχει εμφανιστεί δημόσια και έχει μιλήσει μετά τη δολοφονία του, ως αναπληρωτής του.

Μάλιστα, στην τρίτη ομιλία του μετά τη δολοφονία του Νασράλα, είχε πει: «Λέω στο ισραηλινό εσωτερικό μέτωπο ότι η λύση είναι η κατάπαυση του πυρός. Εάν το Ισραήλ αρνηθεί (την κατάπαυση του πυρός), θα συνεχίσουμε τον πόλεμο και καθώς θα συνεχίζεται, ο αριθμός των ακατοίκητων οικισμών θα αυξηθεί και περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι θα κινδυνεύουν. Έχουμε το δικαίωμα να στοχεύσουμε οποιοδήποτε σημείο του Ισραήλ, είτε στο κέντρο, είτε στο βορρά, είτε στο νότο, και θα επιλέξουμε το σημείο που θεωρούμε κατάλληλο».

Πηγή: newmoney.gr

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More