Saturday, October 12, 2024
Home » Στην Τουρκία μεταβαίνει ο Γερμανός Καγκελάριος Σολτς. Συναντάται με Ερντογάν

Στην Τουρκία μεταβαίνει ο Γερμανός Καγκελάριος Σολτς. Συναντάται με Ερντογάν

0 comments

Στην Τουρκία ο Καγκελάριος Σολτς – Θα συναντηθεί με τον Τούρκο Πρόεδρο

Στην Κωνσταντινούπολη μεταβαίνει ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, όπου το Σάββατο θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βόλγκανγκ Μπύχνερ.

Advertisement

Ανέφερε δε πως στην ατζέντα των συζητήσεων θα βρίσκονται οι εξελίξεις στην Ουκρανία και στηνΜέση Ανατολή, το μεταναστευτικό, καθώς και διμερείς και οικονομικές σχέσεις.

Στο ερώτημα για το εάν θα τεθεί στη συνάντηση το ζήτημα του επαναπατρισμού Τούρκων αιτούντων άσυλο από την Γερμανία, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι η γερμανική Κυβέρνηση βρίσκεται σε εντατικές εμπιστευτικές συνομιλίες με χώρες προέλευσης μεταναστών για την βελτίωση των επιλογών επιστροφής. Πρόσθεσε δε ότι «και στο θέμα της μετανάστευσης η Τουρκία είναι σημαντικός εταίρος της Γερμανίας».

Σε ερώτημα για το εάν η Κυβέρνηση του Βερολίνου θα δώσει το «πράσινο φως» για την πώληση μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter στην Τουρκία, απάντησε ότι τα ζητήματα εξαγωγής εξοπλιστικών δεν συζητούνται δημοσίως σε λεπτομέρειες.

Όπως σημείωσε «δεν μπορώ να πω κάτι για εξαγωγές εξοπλιστικών, αλλά είναι αυτονόητο ότι σε μια επίσκεψη του Γερμανού Καγκελάριου στον Τούρκο Πρόεδρο πάντα μπορεί κανείς να περιμένει κάτι νέο, αλλά σε γενικό πλαίσιο».

Για το εάν θα συζητηθούν τα θέματα που αφορούν στην Ουκρανία, ο κ. Μπύχνερ επισήμανε πως «οι εξελίξεις στην Ουκρανία και ιδιαίτερα οι επιπτώσεις του ρωσικού πολέμου εναντίον της Ουκρανίας θα αποτελέσουν σίγουρα σημαντικό θέμα σε αυτή την επίσκεψη».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More