Friday, September 20, 2024
Home » Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις εκρήξεις στον Λίβανο: Δεν εμπλεκόμαστε στο συμβάν, δεν γνωρίζουμε ποιος ευθύνεται

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις εκρήξεις στον Λίβανο: Δεν εμπλεκόμαστε στο συμβάν, δεν γνωρίζουμε ποιος ευθύνεται

0 comments

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ είπε για τις εκρήξεις στον Λίβανο ότι οι ΗΠΑ δεν εμπλέκονται στο συμβάν, δεν γνωρίζουν ποιος ευθύνεται και δεν ήταν ενήμερες εκ των προτέρων

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συγκεντρώνουν πληροφορίες για τις ταυτόχρονες εκρήξεις βομβητών σε όλον τον Λίβανο, από τις οποίες σκοτώθηκαν τουλάχιστον εννέα άνθρωποι και άλλοι 2.800 τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων ήταν μαχητές της Χεζμπολάχ και ιατρικό προσωπικό.

Advertisement

  • Οκτώ νεκροί, τουλάχιστον 2.800 τραυματίες από εκρήξεις στον Λίβανο – Μιλούν για χακάρισμα από το Ισραήλ (video)

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ είπε κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι οι ΗΠΑ δεν εμπλέκονται στο συμβάν, δεν γνωρίζουν ποιος ευθύνεται και δεν ήταν ενήμερες εκ των προτέρων.

  • H Χεζμπολάχ κατηγορεί το Ισραήλ για τις εκρήξεις βομβητών στον Λίβανο. «Θα λάβει δίκαιη τιμωρία»

Λίγο νωρίτερα η Χεζμπολάχ απείλησε ότι θα τιμωρήσει το Ισραήλ για την επίθεση στα μέλη της.

Ο Μίλερ τόνισε ότι οι πολίτες δεν είναι «νόμιμοι στόχοι» για οποιαδήποτε επιχείρηση, όμως απέφυγε να σχολιάσει το συμβάν. Παράλληλα, έκανε έκκληση στην Τεχεράνη να μην εκμεταλλευτεί το επεισόδιο αυτό για να πυροδοτήσει την αστάθεια και να επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την ένταση στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, είναι ακόμη «πολύ νωρίς» για να κρίνει κανείς πώς η επίθεση αυτή στον Λίβανο θα μπορούσε να επηρεάσει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για τη Λωρίδα της Γάζας.

Η Χαμάς χαρακτηρίζει τις εκρήξεις βομβητών στον Λίβανο τρομοκρατική σιωνιστική επιθετικότητα

Εξάλλου το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς καταδίκασε τη συντονισμένη έκρηξη βομβητών που είχε στόχο την ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου, χαρακτηρίζοντας την “τρομοκρατική σιωνιστική επιθετικότητα” στην περιοχή, αναφερόμενη στο Ισραήλ.

“Καταδικάζουμε έντονα τη σιωνιστική τρομοκρατική επιθετικότητα που είχε στόχο Λιβανέζους πολίτες ανατινάζοντας συσκευές επικοινωνίας σε διαφορετικές περιοχές του εδάφους του Λιβάνου”, δήλωσε η Χαμάς σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι η επίθεση δεν έκανε καμιά διάκριση “μεταξύ των μαχητών της αντίστασης και των αμάχων”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More