Friday, September 20, 2024
Home » Σείεται η Αττική:  Σε λίγες ώρες 1.200 κεραυνοί – Ποτάμια οι δρόμοι σε Κόρινθο, χαλάζι στα Τρίκαλα (Εικόνες & Βίντεο)

Σείεται η Αττική:  Σε λίγες ώρες 1.200 κεραυνοί – Ποτάμια οι δρόμοι σε Κόρινθο, χαλάζι στα Τρίκαλα (Εικόνες & Βίντεο)

0 comments

Σείεται η Αττική: Σε λίγες ώρες 1.200 κεραυνοί – Ποτάμια οι δρόμοι σε Κόρινθο, χαλάζι στα Τρίκαλα (Εικόνες & Βίντεο)

Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν διάφορες περιοχές της Ελλάδας, μετατρέποντας δρόμους σε χειμάρρους, προκαλώντας διακοπές στην ηλεκτροδότηση, ακόμη και πυρκαγιές από τους κεραυνούς.

Η κακοκαιρία, χθες, επικεντρώθηκε στη βόρεια Ελλάδα, με τους κατοίκους αρκετών περιοχών να λαμβάνουν προειδοποιητικά μηνύματα από το 112.

Σήμερα επηρεάστηκε η Αττική, με το ύψος της βροχής να σκαρφαλώνει ως τα 53 χιλιοστά και τους κατοίκους να τίθενται σε συναγερμό.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον διευθυντή ερευνών του ΙΕΠΒΑ/ΕΑΑ, Δρ. Κώστα Λαγουβάρδο, περίπου 1.200 κεραυνοί καταγράφηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Λόγω εκδήλωσης ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία, η Πυροσβεστική έλαβε 86 κλήσεις, κυρίως για αντλήσεις υδάτων.

Μήνυμα μέσω του 112 για έντονα καιρικά φαινόμενα εστάλη σε Θεσσαλονίκη, Πιερία, Χαλκιδική και Καβάλα.

Στη Στερεά Ελλάδα, τα καιρικά φαινόμενα έπληξαν τη Βαθιά Λογγά στη Φθιώτιδα, τη Στυλίδα, τη Στεφάνη την Αράχωβα, το Ζέλι, το Σεσί Παρνασού, την Αμφίκλεια, την Τανάγρα, το Βαθύσταλο Παρνασσού. Βροχοπτώσεις εκδηλώθηκαν επίσης σε Λαμία, Λιβαδειά, Λευκοχώρι Φθιώτιδας, Παρνασσό.

Η καταιγίδα μετέτρεψε σε χειμάρρους τους δρόμους της Λαμίας ακόμη και στο κέντρο της πόλης. Η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε να κάνει αντλήσεις υδάτων από καταστήματα.

Στη Θεσσαλία τα φαινόμενα έπληξαν το Σμόκοβο, την Καστανιά και το Περτούλι. Βροχή έπεσε και στη Σαμοθράκη.

Κεραυνοί προκάλεσαν πυρκαγιές

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι «λόγω έντονης κεραυνικής δραστηριότητας σε Διόνυσο, Άνοιξη, Μαραθώνα εκδηλώθηκαν διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς σε δασικές εκτάσεις. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις».

Ενδεικτικό του πόσο ραγδαία άλλαξε η ατμόσφαιρα με το πέρασμα της καταιγίδας είναι το γεγονός πως στα Σπάτα Αττικής, η θερμοκρασία έπεσε 13 βαθμούς Κελσίου μέσα σε 10 λεπτά, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο.

«Πριν ξεκινήσει η καταιγίδα, η θερμοκρασία ήταν στους 31°C και μέσα σε 10 λεπτά έφτασε στους 18°C» τόνισε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος.

Λαμία τώρα🌧️ . αποκλειστικό video από τον φίλο της σελίδας Vasili Kefala#κακοκαιρια#Λαμια#Ελλάδαpic.twitter.com/698HWsAkw7

— Meteo24news.gr (@Meteonews_gr) July 4, 2024

Έντονη χαλαζόπτωση στα Τρίκαλα

Βροχόπτωση και χαλάζι εκδηλώθηκαν και στον νομό Τρικάλων. Όπως φαίνεται και σε βίντεο που δημοσιεύτηκε από στο trikalavoice.gr, το μεσημέρι, εκδηλώθηκε έντονη χαλαζόπτωση στα δυτικά του νομού, στα ριζά του Κόζιακα.

protothema.gr

Philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More