Monday, September 16, 2024
Home » Σήμερα οι Προεδρικές στην Αλγερία. Σχεδόν σίγουρη η 2η θητεία του Αμπντελματζίντ Τεμπούν

Σήμερα οι Προεδρικές στην Αλγερία. Σχεδόν σίγουρη η 2η θητεία του Αμπντελματζίντ Τεμπούν

0 comments

Προεδρικές εκλογές στην Αλγερία – Περισσότεροι από 24 εκατομμύρια οι ψηφοφόροι – Αναμένεται επανεκλογή Αμπντελματζίντ Τεμπούν

Περισσότεροι από 24 εκατομμύρια Αλγερινοί καλούνται σήμερα Σάββατο, στις κάλπες για τις προεδρικές εκλογές, στις οποίες θεωρείται σχεδόν σίγουρη η επανεκλογή για μια δεύτερη θητεία του Προέδρου Αμπντελματζίντ Τεμπούν και των οποίων το κύριο διακύβευμα έγκειται στο ποσοστό της συμμετοχής.

Advertisement

Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται απόψε, ενώ επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει αύριο, Κυριακή.

«Ο νικητής είναι γνωστός εκ των προτέρων», δεδομένης «της ποιότητας», του «ασυνήθιστα χαμηλού αριθμού» των υποψηφίων και των «συνθηκών μέσα στις οποίες εκτυλίχθηκε η προεκλογική εκστρατεία η οποία δεν ήταν παρα μια κωμωδία», εκτιμά στο Facebook ο Μοχάμεντ Χενάντ, ειδικός στις πολιτικές επιστήμες.

Αντίπαλοι του απερχόμενου Προέδρου είναι δύο λίγο γνωστοί υποψήφιοι: ο Αμπντελααλί Χασάνι, ένας 57χρονος μηχανικός δημόσιων έργων, επικεφαλής του Κινήματος της Κοινωνίας για την Ειρήνη (MSP), του κύριου ισλαμιστικού κόμματος, και ο Γιούσεφ Αουσίς, 41 ετών, πρώην δημοσιογράφος και γερουσιαστής, επικεφαλής του Μετώπου Σοσιαλιστικών Δυνάμεων (FFS), του παλαιότερου αντιπολιτευόμενου κόμματος που έχει την εκλογική βάση του στην Καβυλία (ανατολική Αλγερία).

Η επανεκλογή του 78χρονου Τεμπούν θεωρείται ακόμα περισσότερο δεδομένη επειδή υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του τέσσερις μεγάλοι πολιτικοί σχηματισμοί, κυρίως το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (FLN, πρώην μοναδικό κόμμα) και το ισλαμιστικό κίνημα Ελ Μπίνα.

Η αποχή είχε σπάσει ρεκόρ (60%) στις εκλογές του Δεκεμβρίου 2019 τις οποίες είχε κερδίσει ο Τεμπούν με 58% των ψήφων, ενώ πραγματοποιούνταν μαζικές διαδηλώσεις για μια αλλαγή του συστήματος που ισχύει από την ανεξαρτησία της χώρας (1962).

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More