Friday, September 20, 2024
Home » Ρώσοι μισθοφόροι φεύγουν από Μπουρκίνα Φάσο για το Κουρσκ, γράφει η Le Monde

Ρώσοι μισθοφόροι φεύγουν από Μπουρκίνα Φάσο για το Κουρσκ, γράφει η Le Monde

0 comments

Ρώσοι μισθοφόροι φεύγουν από Μπουρκίνα Φάσο για το Κουρσκ, γράφει η Le Monde – Ο στρατός έθεσε υπό τον έλεγχό του τρεις οικισμούς στην ανατολική Ουκρανία, λέει η Μόσχα Ρωσική επίθεση προκαλεί τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό 11 στην πόλη Σούμι

Μισθοφόροι της ρωσικής εθελοντικής ταξιαρχίας «Medvedi» (αρκούδες) εγκαταλείπουν το αφρικανικό κράτος Μπουρκίνα Φάσο, γράφει η γαλλική εφημερίδα LeMonde, επισημαίνοντας ότι ο λόγος της αποχώρησης των Ρώσων μισθοφόρων από την Αφρική είναι η μεταφορά τους στην περιοχή του Κουρσκ σε σχέση με την επίθεση του ουκρανικού στρατού που συνεχίζεται από τις 6 Αυγούστου.

Advertisement

«Πρόκειται για μια στρατιωτική ομάδα με περίπου εκατό άνδρες, η οποία είχε αφιχθεί στην πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο, Ουαγκαντούγκου τον Μάιο με σκοπό να αναλάβει την προστασία «ορισμένων σημαντικών προσώπων, μεταξύ των οποίων πιθανότατα και ο επικεφαλής της χούντας, ο λοχαγός Ιμπραήμ Τραορέ», γράφει η γαλλική εφημερίδα.

Την αποχώρηση των Medvedi από την Μπουρκίνα Φάσο επιβεβαίωσε ο διοικητής της ταξιαρχίας, Βίκτορ Γιερμαλάγεφ, με το ψευδώνυμο «Τζεντάι», με τον οποίο οι δημοσιογράφοι της Le Monde ήρθαν σε επαφή μέσω Telegram στις 22 Αυγούστου.

Ο ίδιος αρνήθηκε να διευκρινίσει τις αποστολές του, αλλά επιβεβαίωσε τον αριθμό των 300 ανδρών που αναπτύχθηκαν αρχικά. «Κάποιοι μένουν, φυσικά. Έχουμε βάσεις και περιουσίες, εξοπλισμό και πυρομαχικά. Δεν θα πάρουμε τα πάντα πίσω στη Ρωσία».

Σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, τις οποίες επιβεβαίωσε στο AFP μια δυτική πηγή ασφαλείας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, περίπου εκατό μισθοφόροι από την ταξιαρχία Medvedi έχουν εγκαταλείψει την Μπουρκίνα Φάσο από ένα συνολικό απόσπασμα 300 ανδρών.

Τον Ιούνιο, ο Jack Margolin, εμπειρογνώμονας του Ινστιτούτου Έρευνας Εξωτερικής Πολιτικής (FPRI) για τον ρωσικό μισθοφορισμό, περιέγραψε τις «αρκούδες» ως οργάνωση που είναι «υπό τον έλεγχο του Υπουργείου Άμυνας» και συνδεδεμένη με μια στρατιωτική μονάδα που προμήθευε την μισθοφορική οργάνωση Wagner από το 2014.

Νωρίτερα ο ρωσικός ιστότοπος «Τσαργκράντ» που υποστηρίζει τον πόλεμο έγραψε ότι «η 81η ξεχωριστή ταξιαρχία ειδικού σκοπού Medvedi επιστρέφει από την Αφρική στην Ρωσία στο Κουρσκ για να υπερασπιστεί την Πατρίδα».

Στις 27 Αυγούστου στο κανάλι των Medvedi στο Telegram εμφανίσθηκε η είδηση που έλεγε ότι «σε σχέση με τα τελευταία γεγονότα» η ταξιαρχία επιστρέφει στη βάση της στην προσαρτηθείσα Κριμαία.

Ο στρατός έθεσε υπό τον έλεγχό του τρεις οικισμούς στην ανατολική Ουκρανία, λέει η Μόσχα

Οι ρωσικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τους οικισμούς Σινκίιφκα, Κοστιαντινίφκα και Νοβοζελάνε στην ανατολική Ουκρανία, μετέδωσε σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Το πρακτορείο Reuters δεν μπορεί να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητες πηγές την είδηση αυτή από το πεδίο της μάχης.

Ο ουκρανικός στρατός προχώρησε έως και 2 χιλιόμετρα στο Κουρσκ το τελευταίο εικοσιτετράωρο, λέει το Κίεβο

Ο αρχηγός στρατού της Ουκρανίας δήλωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του Κιέβου έχουν προχωρήσει έως και 2 χιλιόμετρα στην εισβολή τους στην δυτική περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας τις τελευταίες 24 ώρες

Ο Ολεξάντρ Σίρσκι ενημέρωσε τον Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μέσω βιντεοσύνδεσης και είπε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχο τους 5 τ.χ. ρωσικού εδάφους.

Ρωσική επίθεση προκαλεί τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό 11 στην πόλη Σούμι

Ρωσική επίθεση κατά την διάρκεια της νύχτας προκάλεσε ζημιές σε ένα εργοστάσιο στην πόλη Σούμι, στη βόρεια Ουκρανία, με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο γυναικών και τον τραυματισμό τουλάχιστον 11 ανθρώπων, ανακοίνωσαν σήμερα οι ουκρανικές αρχές.

Το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα ανέφερε ότι το εργοστάσιο παρήγαγε συσκευασίες για παιδικές τροφές, χυμούς και είδη οικιακής χρήσεως.

Ένα άτομο που τραυματίσθηκε πέθανε αργότερα στο νοσοκομείο, ανέφεραν οι τοπικοί εισαγγελείς με ανάρτησή τους στην εφαρμογή Telegram, ενώ το πτώμα ενός άλλου θύματος ανασύρθηκε από τα ερείπια.

Η αεροπορική επιδρομή προκάλεσε πυρκαγιά, με αποτέλεσμα οι αρχές να ζητήσουν απ τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους με κλειστά παράθυρα λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Η βόρεια περιφέρεια Σούμι της Ουκρανίας συνορεύει με την περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας, όπου η Ουκρανία πραγματοποίησε μια μεγάλη διασυνοριακή εισβολή που ξεκίνησε στις 6 Αυγούστου ενώ τα στρατεύματα της Μόσχας ασκούν πιέσεις προς τον στρατηγικής σημασίας κόμβο του Ποκρόφσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Οι ουκρανικές παραμεθόριες περιοχές υποφέρουν από συνεχείς ρωσικές επιθέσεις και το Κίεβο δήλωσε ότι η επιχείρηση στο Κουρσκ αποσκοπούσε στην προστασία των οικισμών του.

Ξεχωριστά, επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε βιομηχανική εγκατάσταση στην Πολτάβα της κεντρικής Ουκρανίας χωρίς να προκαλέσει θύματα, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Φιλίπ Πρόνιν.

Η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 12 από τα 18 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εξαπέλυσε η Ρωσία κατά την διάρκεια της νύχτας σε περισσότερες από πέντε περιφέρειες. Τέσσερα ακόμη μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν πάνω από το έδαφος της Ουκρανίας.

Η Ρωσία χρησιμοποίησε επίσης έναν πύραυλο Iskander-M κατά την διάρκεια της νύχτας, προσθέτει στην ανακοίνωσή της η Πολεμική Αεροπορία, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες

Στην νότια πόλη –λιμάνι της Οδησσού οι αρχές ανέφεραν μια έκρηξη που σημειώθηκε χθες το βράδυ έπειτα από συναγερμό για επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους χωρίς να δίνουν λεπτομέρειες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More