Home » Ρομπότ έλυσε τον Κύβο του Ρούμπικ εν ριπή οφθαλμού σε μόλις 0,3 δευτερόλεπτα!

Ρομπότ έλυσε τον Κύβο του Ρούμπικ εν ριπή οφθαλμού σε μόλις 0,3 δευτερόλεπτα!

0 comment

Ρομπότ έλυσε τον Κύβο του Ρούμπικ εν ριπή οφθαλμού σε μόλις 0,3 δευτερόλεπτα!

Το παγκόσμιο ρεκόρ έσπασε ένα ρομπότ στην Ιαπωνία που έλυσε τον Κύβο του Ρούμπικ στον ταχύτερο χρόνο που έχει καταγραφεί ποτέ.

Σύμφωνα με το Guiness World Records, το ρομπότ της Mitsubishi Electric έλυσε τον Κύβο του Ρούμπικ σε μόλις 0,305 δευτερόλεπτα, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 0,75 δευτερολέπτων.

Ο χρόνος που έκανε το ρομπότ είναι δέκα φορές ταχύτερος από εκείνον που έκανε ποτέ άνθρωπος: Το σχετικό ρεκόρ είχε καταγραφεί τον Ιούνιο του 2023 σε διαγωνισμό στην Καλιφόρνια, όταν ο κορεατικής καταγωγής Αμερικανός Μαξ Παρκ χρειάστηκε μόλις 3,13 δευτερόλεπτα για να λύσει τον Κύβο του Ρούμπικ.

Το ρομπότ έλυσε τον Κύβο του Ρούμπικ σε μόλις 0,305 δευτερόλεπτα!

Ο χρόνος των 0,305 δευτερολέπτων που χρειάστηκε το ρομπότ είναι περίπου όσος χρειάζεται κάποιος για να ανοιγοκλείσει τα βλέφαρά του.

正式発表です🌟三菱電機のチームがギネス世界記録「パズルキューブを最速で解くロボット」を更新㊗タイムはなんと0.305秒!記録達成、本当におめでとうございます🎉🎉🎉 pic.twitter.com/1X56qxR7RI

— ギネス世界記録 (@GWRJapan) May 23, 2024

Το νέο ρεκόρ αντανακλά τις καταιγιστικές προόδους που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στον τομέα της ρομποτικής, αν σκεφτεί κανείς ότι το 2009 το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ που είχε σπάσει ρομπότ για να λύσει τον κύβο του Ρούμπικ ήταν ένα λεπτό και τέσσερα δευτερόλεπτα.

Η Mitsubishi Electric είπε ότι πέτυχε το κατόρθωμα χρησιμοποιώντας «συμπαγείς, υψηλής ισχύος, σερβοκινητήρες που ανταποκρίνονται στο σήμα», οι οποίοι επέτρεψαν στο ρομπότ της να περιστρέψει τον κύβο του Ρούμπικ κατά 90 μοίρες σε μόλις 0,009 δευτερόλεπτα.

Ο κύριος περιοριστικός παράγοντας για να σπάσει εκ νέου το ρεκόρ είναι οι φυσικές ιδιότητες του ίδιου του κύβου. Οι πρώτες προσπάθειες αρχικά παρεμποδίστηκαν από το μπλοκάρισμα και το σπάσιμο του κύβου λόγω της ταχύτητας και της δύναμης που ασκούσε το ρομπότ. «Η μείωση του χρόνου όσο το δυνατόν περισσότερο ήταν δύσκολη υπόθεση, αλλά τ και διασκεδαστική ταυτόχρονα», είπε στο Guinness World Records ο Τοκούι, ο μηχανικός της Mitsubishi, ο οποίος ηγήθηκε της προσπάθειας για το ρεκόρ.

Από το 1974 που τον εφηύρε ο Ούγγρος καθηγητής Έρνο Ρούμπικ, ο κύβος του Ρούμπικ έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο αναγνωρισμένα διεθνώς παιχνίδια στην ποπ κουλτούρα. Έχουν πουληθεί πάνω από μισό δισεκατομμύριο κύβοι παγκοσμίως, ενώ μια από τα δημοφιλέστερες αναζητήσεις στο Google τα τελευταία χρόνια είναι το «Πώς να λύσετε έναν κύβο του Ρούμπικ».

iefimerida.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise