Monday, September 16, 2024
Home » Προελαύνουν οι Ουκρανοί στο Κουρσκ, απαντούν οι Ρώσοι με κατάληψη οικισμών

Προελαύνουν οι Ουκρανοί στο Κουρσκ, απαντούν οι Ρώσοι με κατάληψη οικισμών

0 comments

Προελαύνουν οι Ουκρανοί στο Κουρσκ – Απαντούν οι Ρώσοι με κατάληψη οικισμών

Συνεχίζονται με ένταση οι μάχες μεταξύ ουκρανικού και ρωσικού στρατού με τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές να ανακοινώνουν αντίστοιχα ότι κατακτούν εδάφη.

Advertisement

Από τη μία ο αρχηγός στρατού της Ουκρανίας δήλωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του Κιέβου έχουν προχωρήσει έως και δύο χιλιόμετρα στην εισβολή τους στην δυτική περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας τις τελευταίες 24 ώρες.

Ο Ολεξάντρ Σίρσκι ενημέρωσε τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μέσω βιντεοσύνδεσης και είπε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχο τους 5 τ.χ ρωσικού εδάφους.

Από την πλευρά τους οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τους οικισμούς Σινκίιφκα, Κοστιαντινίφκα και Νοβοζελάνε στην ανατολική Ουκρανία.

Την πληροφορία μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ωστόσο η είδηση δεν επιβεβαιώνεται από το πρακτορείο Reuters.

Πηγή: cnn.gr

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More