Tuesday, October 1, 2024
Home » Πανικός στον Λίβανο: Το Ισραήλ διατάζει εκκένωση σε 30 χωριά

Πανικός στον Λίβανο: Το Ισραήλ διατάζει εκκένωση σε 30 χωριά

0 comments

Εντολή εκκένωσης σε 30 χωριά από τον ισραηλινό στρατό – Πρέπει να απομακρυνθείτε από το σπίτι σας επειγόντως και να σώσετε τη ζωή σας, το μήνυμα που λαμβάνουν οι κάτοικοι

Πανικός επικρατεί στον Λίβανο, όπου το Ισραήλ διέταξε το μεσημέρι της Τρίτης εκκένωση σε 30 χωριά.

Advertisement

«Πρέπει να απομακρυνθείτε από το σπίτι σας επειγόντως, βόρεια του ποταμού Αλ Ουάλι και να σώσετε τη ζωή σας. Δεν πρέπει να κινηθείτε νότια, οι ζωές σας κινδυνεύουν. Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις δεν θέλουν να σας κάνουν κακό», είναι το μήνυμα που έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα οι κάτοικοι των χωριών αυτών στον Νότιο Λίβανο.

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Ο εκπρόσωπος του Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ διέταξε τους κατοίκους περίπου 30 παραμεθόριων χωριών στο νότιο Λίβανο να εκκενώσουν, την Τρίτη το μεσημέρι, λέγοντάς τους να κατευθυνθούν βόρεια του ποταμού Αλ Ουαλί, σχεδόν 35 μίλια από τα σύνορα, καθώς το Ισραήλ διεξήγαγε, όπως είπε, «περιορισμένες» επιδρομές στη χώρα.

Ο ποταμός Αλ Ουαλί βρίσκεται λίγο βόρεια της Σιδώνας, σε απόσταση περίπου 60 χιλιομέτρων από τα σύνορα του Λιβάνου με το Ισραήλ, πολύ πιο πέρα ​​από αυτό που θεωρείται σήμερα το θέατρο των μαχών στον Λίβανο. Δεν είναι σαφές γιατί το Ισραήλ ζήτησε από τους κατοίκους ορισμένων πόλεων στον Νότο, και όχι από γειτονικές, να εκκενώσουν, ούτε είναι σαφές γιατί τους διέταξαν να εκκενώσουν τόσο βόρεια.

Εκτός από τα 30 χωριά που κατονομάστηκαν από τον ισραηλινό στρατιωτικό εκπρόσωπο, πολλά χωριά νότια του ποταμού Αl Oυαλί, συμπεριλαμβανομένης της Σιδώνας και της νότιας πόλης Τύρου, δεν κλήθηκαν να εκκενωθούν.

«Οι IDF δεν θέλουν να σας βλάψουν και για τη δική σας ασφάλεια πρέπει να εκκενώσετε αμέσως τα σπίτια σας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Avichay Adraee σε ανάρτησή του στο X, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ θα ενημερώσει τους κατοίκους πότε θα μπορούσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Η ανακοίνωση για το μεσημέρι ήρθε αφότου οι Ισραηλινοί είπαν στους κατοίκους να μην κινηθούν προς τα νότια, πέρα ​​από τον ποταμό Λιτάνι, περίπου 20 μίλια μακριά από τη μπλε γραμμή του ΟΗΕ που χωρίζει τον Λίβανο και το Ισραήλ.

Επί σχεδόν ένα χρόνο, οι Ισραηλινοί απαιτούσαν να απομακρυνθεί η Χεζμπολάχ από την περιοχή νότια του Λιτάνι, καθώς οι μαχητές τη χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο για επιθέσεις με ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ. Η Χεζμπολάχ έχει μέχρι στιγμής απορρίψει το αίτημα αυτό.

*Με πληροφορίες από Guardian

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Add Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise