Tuesday, October 1, 2024
Home » Πάνω από 60 νεκροί στον Λίβανο από το βράδυ της Κυριακής – «Δεν θα στείλουμε στρατό» λέει το Ιράν

Πάνω από 60 νεκροί στον Λίβανο από το βράδυ της Κυριακής – «Δεν θα στείλουμε στρατό» λέει το Ιράν

0 comments

Αντιμέτωπος με νέα αιματοχυσία ο Λίβανος – Το Ιράν θα απειλήσει μόνο εάν απειληθεί η ακεραιότητά του

Ο Λίβανος συνεχίζει να βομβαρδίζεται από το Ισραήλ με τον αιματηρό απολογισμό να αυξάνεται καθημερινά.

Advertisement

Από το βράδυ της Κυριακής σκοτώθηκαν πάνω από 60 άτομα. Ανάμεσά τους και τρία ηγετικά στελέχη της παλαιστινιακής αριστερής οργάνωσης Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP).

Από τους 60 νεκρούς οι 45 σκοτώθηκαν από από την ισραηλινή επιδρομή στη νότια πόλη Ain al-Delb, ανατολικά της Σιδώνας. Δεκάδες ακόμα έχουν τραυματιστεί.

Το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων (ANI) τόνισε το πλήγμα είχε στόχο ένα κτίριο το οποίο, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού κατέρρευσε ολοσχερώς.

Παράλληλα το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου τόνισε ότι ένα ισραηλινός βομβαρδισμός στην κοιλάδα Μπεκάα σκότωσε έξι διασώστες από την Ισλαμική Επιτροπή Υγείας που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ.

Το Ισραήλ απείλησε ξανά για χερσαία εισβολή μέσω του υπουργού Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ, ενώ ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ δήλωσε στην πρώτη ομιλία του μετά τη δολοφονία Νασράλα ότι η οργάνωση είναι προετοιμασμένη για αυτό το ενδεχόμενο.

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν δήλωσε επίσης ότι η χώρα του θα απαντήσει εάν απειληθεί η εδαφική ακεραιότητά της

Εντωμεταξύ ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νάσερ Κανανί δήλωσε ότι η Τεχεράνη δεν θα στείλει δυνάμεις στο Λίβανο, σύμφωνα με δημοσίευμα του AFP.

Ο Κανανί φέρεται να είπε ότι ο Λίβανος και οι Παλαιστίνιοι «έχουν την ικανότητα και τη δύναμη να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους ενάντια στην επίθεση».

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν δήλωσε επίσης ότι η χώρα του θα απαντήσει εάν απειληθεί η εδαφική ακεραιότητά της.

Ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν επισκέφθηκε τη Δευτέρα τα γραφεία της Χεζμπολάχ στην Τεχεράνη για να αποτίσει φόρο τιμής στον δολοφονηθέντα αρχηγό της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο Λίβανος επιθυμεί εκεχειρία

«Ο Λίβανος επιθυμεί εκεχειρία» είπε ο πρωθυπουργός της χώρας, Νατζίμπ Μικάτι, και δήλωσε ότι η Βηρυτός είναι έτοιμη να αναπτύξει στρατό στα σύνορα με το Ισραήλ για να εφαρμοστεί το ψήφισμα του ΟΗΕ το 2007.

Πρόκειται για το ψήφισμα, που εγκρίθηκε ομόφωνα στο τέλος του δεύτερου πολέμου του Λιβάνου το 2007, είχε ως στόχο να τερματιστεί η σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ και εξουσιοδότησε μια συνδυασμένη ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ και τον λιβανέζικο στρατό να διασφαλίσουν ότι ο νότιος Λίβανος θα παραμείνει αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη.

Η δήλωση του πρωθυπουργού για ανάπτυξη δυνάμεων του στρατού στα σύνορα με το Ισραήλ έχει προκαλέσει ερωτήματα για το εάν υπάρχει κάποιου είδους συνεννόηση με τη Χεζμπολάχ για να τραβήξει τις δικές της δυνάμεις από τον νότο ώστε να υπάρξει κάποιος συμβιβασμός με το Τελ Αβίβ.

Το εάν η Χεζμπολάχ επιδεικνύει αυτή τη στιγμή κάποια ευελιξία είναι το ένα ερώτημα, αλλά το δεύτερο είναι εάν το Ισραήλ θα ήταν διατεθειμένο να διαπραγματευτεί κάτι τέτοιο τη στιγμή που έχει θέσει ως στόχο την καταστροφή της σιίτικης οργάνωσης.

Πηγή: in.gr

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Add Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise