Thursday, September 19, 2024
Home » Ο ουκρανικός στρατός ενισχύεται στο Ποκρόφσκ ανακοίνωσε ο Ζελένσκι

Ο ουκρανικός στρατός ενισχύεται στο Ποκρόφσκ ανακοίνωσε ο Ζελένσκι

0 comments

O Ζελένσκι προέτρεψε επίσης τους εταίρους του Κιέβου να τηρήσουν το συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα για τον εφοδιασμό του ουκρανικού στρατού με πυρομαχικά

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι διαβεβαίωσε την Τετάρτη ότι οι ουκρανικές δυνάμεις καταλαβαίνουν τι προσπαθεί να κάνει η Μόσχα στο μέτωπο του Ποκρόφσκ, όπου προωθείται ο ρωσικός στρατός και ότι το Κίεβο ενισχύει τις δυνάμεις του αναλόγως στην περιοχή.

Advertisement

  • Ουγγαρία: Μόνο Ουκρανοί εκτοπισμένοι από εμπόλεμες ζώνες δικαιούνται δωρεάν στέγη

Στο τηλεοπτικό διάγγελμά του ο Ζελένσκι προέτρεψε επίσης τους εταίρους του Κιέβου να τηρήσουν το συμφωνημένο χρονοδιάγραμμα για τον εφοδιασμό του ουκρανικού στρατού με πυρομαχικά. Πρόσθεσε ότι η επίθεση που εξαπέλυσε η χώρα του στην περιφέρεια του Κουρσκ της Ρωσίας στις 6 Αυγούστου συνεχίζεται και είπε ότι οι Ουκρανοί ελέγχουν «κάποιες περιοχές», χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Στο μεταξύ, τα αεροδρόμια της Ρωσίας στις πόλεις που βρίσκονται στον Αρκτικό κύκλο της, Μούρμανσκ και Απάτιτι, άρχισαν να επαναλειτουργούν μετά το σύντομο κλείσιμο του εναέριου χώρου, ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας Rosaviatsia.

Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, τα ρωσικά αεροδρόμια διακόπτουν συχνά τη λειτουργία τους λόγω πιθανών ή πραγματικών ουκρανικών επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Ο κυβερνήτης του Μούρμανσκ Αντρέι Τσίμπις επιβεβαίωσε την Τετάρτη την απειλή από μη επανδρωμένο αεροσκάφος για την περιοχή, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Αρκετά ρωσικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν αργότερα ένα βίντεο που έδειχνε την κατάρριψη ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην περιοχή του Μούρμανσκ. Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει άμεσα την αυθεντικότητα του βίντεο.

Στην περιοχή του Μούρμανσκ υπάρχει μια αεροπορική βάση για στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη κοντά στην πόλη Ολενεγκόρσκ.

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More