Tuesday, September 24, 2024
Home » Ο Μπάιντεν προειδοποιεί ενάντια σε «πολέμο πλήρους κλίμακας» στη Μ. Ανατολή

Ο Μπάιντεν προειδοποιεί ενάντια σε «πολέμο πλήρους κλίμακας» στη Μ. Ανατολή

0 comments

Προειδοποιεί ο Αμερικανός Πρόεδρος ενάντια σε έναν «πόλεμο πλήρης κλίμακας» στη Μέση Ανατολή – Προτρέπει τους ηγέτες να βρουν διπλωματικές λύσεις τόσο στον Λίβανο όσο και στη Γάζα

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, προειδοποίησε την Τρίτη ενάντια σε έναν «πόλεμο πλήρης κλίμακας» στη Μέση Ανατολή, προτρέποντας τους ηγέτες να βρουν διπλωματικές λύσεις τόσο στον Λίβανο όσο και στη Γάζα.

Advertisement

«Ο πόλεμος πλήρους κλίμακας δεν είναι προς το συμφέρον κανενός», είπε ο κ. Μπάιντεν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, μετά τα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο με στόχο τη Χεζμπολάχ που σκότωσαν περισσότερους από 550 ανθρώπους.

«Αν και η κατάσταση έχει κλιμακωθεί, μια διπλωματική λύση είναι ακόμα δυνατή», είπε ο κ. Μπάιντεν.

«Στην πραγματικότητα, αυτό παραμένει ο μόνος δρόμος για διαρκή ασφάλεια για να επιτραπεί στους κατοίκους και από τις δύο χώρες να επιστρέψουν στα σπίτια τους στα σύνορα με ασφάλεια. Και αυτό εργαζόμαστε ακούραστα για να πετύχουμε», είπε σχετικά με την κλιμάκωση της σύγκρουσης στον Λίβανο.

Η αιματοχυσία στον Λίβανο ήρθε έπειτα από πολύμηνες προσπάθειες των ΗΠΑ να μεσολαβήσουν για κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στο παλαιστινιακό έδαφος της Γάζας.

Ο κ. Μπάιντεν είπε ότι εξακολουθεί να πιέζει για κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο που διαρκεί σχεδόν ένα χρόνο.

Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι και οι δύο πλευρές συμφωνούν στις γενικές γραμμές.

«Έχω προτείνει με το Κατάρ και την Αίγυπτο μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και ομήρων. Έχει εγκριθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Τώρα είναι η ώρα για τα μέρη να οριστικοποιήσουν τους όρους της», είπε.

Η συμφωνία, σημείωσε, «θα φέρει τους ομήρους στα σπίτια τους και θα διασφαλίσει την ασφάλεια για το Ισραήλ, και μια Γάζα απαλλαγμένη από τoν έλεγχο της Χαμάς, θα ανακουφίσει από τα δεινά στη Γάζα και θα τερματίσει αυτόν τον πόλεμο».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More