Thursday, September 19, 2024
Home » Οι Ταλιμπάν απέλυσαν πάνω από 280 άνδρες χωρίς γένια από τις δυνάμεις ασφαλείας

Οι Ταλιμπάν απέλυσαν πάνω από 280 άνδρες χωρίς γένια από τις δυνάμεις ασφαλείας

0 comments

Συνέλαβε περισσότερους από 13.000 ανθρώπους στο Αφγανιστάν για «ανήθικες πράξεις»

Το Υπουργείο Ηθικής των Ταλιμπάν απέλυσε περισσότερα από 280 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας επειδή δεν άφησαν γένια και συνέλαβε περισσότερους από 13.000 ανθρώπους στο Αφγανιστάν για «ανήθικες πράξεις» τον περασμένο χρόνο, δήλωσαν κρατικοί αξιωματούχοι την Τρίτη.

Advertisement

Το Υπουργείο για την Πρόληψη Των Ηθών και τη Διάδοση της Αρετής ανέφερε στην ετήσια ενημέρωση για τις επιχειρήσεις του ότι περίπου οι μισοί από τους συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από 24 ώρες. Δεν ανέλυσε το είδος των φερόμενων αδικημάτων ή το φύλο των συλληφθέντων.

Ο Διευθυντής Σχεδιασμού και Νομοθεσίας του Υπουργείου, Mohibullah Mokhlis, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι οι υπάλληλοι κατέστρεψαν 21.328 μουσικά όργανα το περασμένο έτος και εμπόδισαν χιλιάδες χειριστές ηλεκτρονικών υπολογιστών να πωλούν «ανήθικες» ταινίες στις αγορές.

Είπε επίσης ότι εντοπίστηκαν και απολύθηκαν 281 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας επειδή δεν είχαν γενειάδα σύμφωνα με την ερμηνεία του ισλαμικού νόμου.

Το υπουργείο ηθικής, το οποίο ανέλαβε τις εγκαταστάσεις του διαλυμένου υπουργείου γυναικών στην Καμπούλ μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν το 2021, έχει επικριθεί από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τα Ηνωμένα Έθνη για περιορισμούς στις γυναίκες και για την παρεμπόδιση της ελευθερίας της έκφρασης.

Η αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στο Αφγανιστάν έχει αναφέρει περιπτώσεις υπαλλήλων του υπουργείου ηθικής που σταματούσαν και κρατούσαν γυναίκες, μερικές φορές για λίγες ώρες, επειδή δεν ανταποκρίνονταν στην ερμηνεία τους για την ισλαμική ενδυμασία.

Οι Ταλιμπάν έχουν χαρακτηρίσει τους ισχυρισμούς περί συλλήψεων «αβάσιμους» και λένε ότι οι κανόνες εφαρμόζουν τη δική τους ερμηνεία για τον ισλαμικό νόμο και τα αφγανικά έθιμα.

Το υπουργείο ηθικής δεν έδωσε στοιχεία σε σχέση με την αστυνόμευση της γυναικείας ενδυμασίας ή τα ταξίδια τους χωρίς άνδρα κηδεμόνα, τα οποία οι αρχές έχουν επίσης απαγορεύσει για μεγαλύτερες αποστάσεις. Είπε ότι επεξεργάζεται ένα νέο σχέδιο για να διασφαλίσει την τήρηση των ισλαμικών κανόνων ενδυμασίας, το οποίο επιβλέπεται από τον ανώτατο πνευματικό ηγέτη που εδρεύει στη νότια πόλη Κανταχάρ.

«Με βάση την καθοδήγηση του ανώτατου ηγέτη, το σχέδιο για την τήρηση του χιτζάμπ (ισλαμική ενδυμασία) των γυναικών έχει διαμορφωθεί και εγκριθεί», δήλωσε ο Mokhlis.

Το υπουργείο ηθικής είχε δηλώσει προηγουμένως ότι οι γυναίκες πρέπει να καλύπτουν το πρόσωπό τους ή να φορούν πλήρη μπούρκα και ότι τα μέτρα επιβολής θα περιλαμβάνουν «ενθάρρυνση» με στόχο τα αρσενικά μέλη της οικογένειας των γυναικών και όχι απευθείας τις γυναίκες.

Οι περισσότερες Αφγανές κάλυπταν τα μαλλιά τους δημοσίως στη συντηρητική χώρα ακόμη και πριν από την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν, αλλά ορισμένες, ιδίως στην Καμπούλ, δεν κάλυπταν συνήθως το πρόσωπό τους ή δεν φορούσαν μπούρκα.

Ο Mokhlis δήλωσε ότι είχαν αποτρέψει μόλις πάνω από 200 περιπτώσεις πώλησης γυναικών και πάνω από 2.600 περιπτώσεις βίας κατά των γυναικών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More