Tuesday, October 29, 2024
Home » Νετανιάχου: Προσβλέπει σε συμφωνίες ειρήνης και με άλλες αραβικές χώρες μετά τον πόλεμο

Νετανιάχου: Προσβλέπει σε συμφωνίες ειρήνης και με άλλες αραβικές χώρες μετά τον πόλεμο

0 comments

Προσβλέπει σε συμφωνίες ειρήνης και με άλλες αραβικές χώρες μετά τον πόλεμο λέει ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι προσβλέπει σε συμφωνίεςειρήνης και με άλλες αραβικές χώρες όταν θα έχει τελειώσει ο πόλεμος με τους συμμάχους του Ιράν, την Χαμάς και την Χεζμπολάχ.

Advertisement

«Προσβλέπω στην συνέχιση της διαδικασίας της οποίας ηγήθηκα λίγα χρόνια πριν με την υπογραφή των ιστορικών Συμφωνιών του Αβραάμ και στην επίτευξης ειρήνης και με άλλες αραβικές χώρες», δήλωσε ο Νετανιάχου στην ομιλία του κατά την εναρκτήρια της κοινοβουλευτικής περιόδου συνεδρίασης της Κνεσέτ.

«Οι χώρες αυτές, και άλλες χώρες, βλέπουν καθαρά τα πλήγματα που καταφέρουμε σε όσους μας επιτίθενται, στον ιρανικό άξονα του κακού. Προσβλέπουν, όπως και εμείς, σε μία σταθερή, ασφαλή και ανθηρή Μέση Ανατολή», είπε.

Το Ιράν επιδιώκει να κατασκευάσει πυρηνικές βόμβες για να καταστρέψει το Ισραήλ και θα μπορούσε στην συνέχεια να απειλήσει ολόκληρο τον κόσμο, δήλωσε ο ισραηλινός Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του.

«Το Ιράν προσπαθεί να κατασκευάσει στοκ πυρηνικών βομβών με στόχο να καταστρέψει το Ισραήλ, βομβών που θα οπλίζουν πυραύλους μακρού βεληνεκούς και θα μπορούσε να απειλήσει ολόκληρο τον κόσμο σε οποιαδήποτε τοποθεσία».

Ταυτόχρονα, το γραφείο του ισραηλινού Πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι οι τελευταίες συναντήσεις στην Ντόχα με θέμα πιθανή συμφωνία εκεχειρίας στην Γάζα και απελευθέρωσης ομήρων επικεντρώθηκε σε νέο σχέδιο που λαμβάνει υπ’ όψιν προηγούμενες προτάσεις και τις εξελίξεις στην περιοχή.

«Τις επόμενες ημέρες οι συνομιλίες θα συνεχισθούν ανάμεσα στους μεσολαβητές και την Χαμάς για να εξεταστεί αν οι διαπραγματεύσεις και η συνέχιση της προσπάθειας προώθησης μιας συμφωνίας είναι εφικτές», αναφέρεται στην ανακοίνωση χωρίς να δοθούν στοιχεία για το νέο σχέδιο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More