Home » Νέα πυραυλική επίθεση των Χούθι εναντίον εμπορικού πλοίου

Νέα πυραυλική επίθεση των Χούθι εναντίον εμπορικού πλοίου

0 comment

Νέα πυραυλική επίθεση των Χούθι εναντίον εμπορικού πλοίου

Ο βρετανικός φορέας για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας (United Kingdom Maritime Trade Operations / UKMTO) ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ότι ενημερώθηκε για περιστατικό που σημειώθηκε 52 ναυτικά μίλια νότια του Αντεν της Υεμένης (εικόνα, επάνω, από το Χ), με πύραυλο να πέφτει στη θάλασσα σε μικρή απόσταση από εμπορικό πλοίο, σύμφωνα με τον κυβερνήτη του.

UKMTO ADVISORY INCIDENT 092 ATTACK
UKMTO has received a report of an incident 52NM south of Aden, Yemen.
The Master of a merchant vessel reported a missile impacted the water in close proximity to the vessel.https://t.co/CZqxniN8qY#MaritimeSecurity#MarSecpic.twitter.com/nVigtMVokF

— United Kingdom Maritime Trade Operations (UKMTO) (@UK_MTO) June 26, 2024

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως ο UKMTO ενημερώθηκε ότι το πλήρωμα είναι ασφαλές και το πλοίο συνεχίζει το ταξίδι προς τον προορισμό του.

Από τον περασμένο Νοέμβριο, οι προσκείμενοι στο Ιράν αντάρτες Χούθι της Υεμένης εξαπολύουν συχνά επιθέσεις με πυραύλους και drones εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, στον Κόλπο του Αντεν και στον Ινδικό Ωκεανό.

Αρχικάέλεγαν ότι στόχευαν πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ, αλλά στη συνέχεια διεύρυναν τους στόχους τους, συμπεριλαμβάνοντας πλοία που συνδέονται με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, σε αντίποινα για τα πλήγματα εναντίον θέσεών τους στην Υεμένη από δυνάμεις των χωρών αυτών.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise