Thursday, October 3, 2024
Home » Νέα έκτακτη βοήθεια για τους άμαχους στον Λίβανο ανακοίνωσε η Κομισιόν

Νέα έκτακτη βοήθεια για τους άμαχους στον Λίβανο ανακοίνωσε η Κομισιόν

0 comments

«Η ΕΕ παραμένει προσηλωμένη στη στήριξη των πιο ευάλωτων, διασφαλίζοντας ότι οι ζωτικής σημασίας πόροι»

Ενίσχυση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον Λίβανο κατά 30 εκατ. ευρώ, εστιάζοντας στις ανάγκες των πολιτών και των εκτοπισμένων από τις πυραυλικές επιθέσεις του Ισραήλ κατά στόχων της Χεζμπολάχ, που έχουν προκαλέσει χιλιάδες θύματα στον Λίβανο, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Advertisement

Το νέο πακέτο βοήθειας έκτακτης ανάγκης παρέχει επείγουσα βοήθεια για την παροχή τροφίμων, στέγασης και υγειονομικής περίθαλψης, ενώ η Επιτροπή διευκολύνει την παροχή υλικής βοήθειας μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ. Η βοήθεια κρίνεται αναγκαία καθώς, ακόμα και πριν τον πόλεμο, σχεδόν δύο εκατ. Λιβανέζοι πολίτες και Σύροι πρόσφυγες αντιμετώπιζαν ήδη υψηλά επίπεδα φτώχειας και επισιτιστικής ανασφάλειας και περιορισμένη πρόσβαση σε υπηρεσίες.

Στόχος της έκτακτης βοήθειας, τόνισε ο Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων, Γιάνες Λέναρτσιτς, είναι η«χωρίς καθυστέρηση στήριξη σε όσους πλήττονται από τις συγκρούσεις στο Λίβανο».

«Η ΕΕ παραμένει προσηλωμένη στη στήριξη των πιο ευάλωτων, διασφαλίζοντας ότι οι ζωτικής σημασίας πόροι, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων, της στέγασης και της υγειονομικής περίθαλψης, θα φτάσουν σε όσους έχουν απόλυτη ανάγκη» πρόσθεσε.

Σε δήλωσή της η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σημείωσε πως με τη νέα χρηματοδότηση «οι πολίτες θα λάβουν την αναγκαία βοήθεια κατά τη διάρκεια αυτής της πολύ δύσκολης περιόδου», ενώ εξέφρασε ανησυχία για τη συνεχή κλιμάκωση και κάλεσε όλα τα μέρη να κάνουν ότι μπορούν για να προστατεύσουν τις ζωές αθώων πολιτών.

«Συνεχίζουμε να ζητάμε κατάπαυση του πυρός στα σύνορα με τον Λίβανο και στη Γάζα, καθώς και την απελευθέρωση όλων των ομήρων» επανέλαβε.

Στις 29 Σεπτεμβρίου η Κομισιόν είχε ανακοινώσει την παροχή ακόμα 10 επιπλέον εκατ. ευρώ για τους αμάχους στον Λίβανο, με το συνολικό ποσό για φέτος να φτάνει τα 104 εκατ. ευρώ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Add Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise