Thursday, September 19, 2024
Home » Μπορέλ για δηλώσεις Ισραηλινού ΥΠΟΙΚ: Έγκλημα πολέμου η εσκεμμένη πρόκληση λιμού αμάχων

Μπορέλ για δηλώσεις Ισραηλινού ΥΠΟΙΚ: Έγκλημα πολέμου η εσκεμμένη πρόκληση λιμού αμάχων

0 comments

Έγκλημα πολέμου η εσκεμμένη πρόκληση λιμού αμάχων τονίζει ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ σχολιάζοντας δηλώσεις του Ισραηλινού Υπουργού Οικονομικών

«Η εσκεμμένη πρόκληση λιμού αμάχων αποτελεί έγκλημα πολέμου» τόνισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, σε γραπτή δήλωση του, εκφράζοντας την έντονη καταδίκη της ΕΕ αναφορικά με δηλώσεις του Ισραηλινού Υπουργού Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριχ στο ετήσιο συνέδριο Katif.

Advertisement

«Η δήλωση του Υπουργού Σμότριχ ότι “μπορεί να είναι δικαιολογημένο και ηθικό” να επιτραπεί στο Ισραήλ “να προκαλέσει τον θάνατο από την πείνα δυο εκατομμύρια αμάχων” μέχρι “να επιστραφούν οι όμηροι”, είναι πέρα για πέρα επαίσχυντη. Καταδεικνύει, για άλλη μια φορά, την περιφρόνησή του για το διεθνές δίκαιο και για τις βασικές αρχές της ανθρωπιάς», ανέφερε ο κ. Μπορέλ.

«Αναμένουμε από την ισραηλινή Κυβέρνηση να πάρει απερίφραστα αποστάσεις από τις δηλώσεις του Υπουργού Σμότριχ» πρόσθεσε, καλώντας επίσης για «διαφάνεια σχετικά με τα φερόμενα βασανιστήρια στη φυλακή Sde Teiman».

«Η ΕΕ συνεχίζει να καλεί το Ισραήλ να εφαρμόσει τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τις δεσμευτικές αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου και να εξασφαλίσει πλήρη και απρόσκοπτη ανθρωπιστική πρόσβαση για την κάλυψη των αναγκών δεκάδων αμάχων, συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών, που ζουν σε εξαιρετικά άσχημες συνθήκες και είναι εκτεθειμένοι στην πείνα και τις ασθένειες στη Γάζα» υπογράμμισε.

Advertisement

«Η ΕΕ επαναλαμβάνει την έκκλησή της για άμεση κατάπαυση του πυρός που θα οδηγήσει στην απελευθέρωση όλων των ομήρων και σε σημαντική και διαρκή αύξηση της ροής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα», σημείωσε ο κ. Μπορέλ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More