Friday, October 4, 2024
Home » Μπάιντεν: «Μπορούμε να αποφύγουμε» ολοκληρωτικό πόλεμο στη Μέση Ανατολή

Μπάιντεν: «Μπορούμε να αποφύγουμε» ολοκληρωτικό πόλεμο στη Μέση Ανατολή

0 comments

«Δεν πιστεύω πως θα έχουμε ολοκληρωτικό πόλεμο. Θεωρώ ότι μπορούμε να τον αποφύγουμε. Αλλά μένουν ακόμη να γίνουν πολλά», τόνισε ο Τζο Μπάιντεν, αναφερόμενος στη Μέση Ανατολή

«Μπορούμε να αποφύγουμε» το ξέσπασμα«ολοκληρωτικού πολέμου» στη Μέση Ανατολή, διαβεβαίωσε χθες Πέμπτη ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ερωτηθείς από δημοσιογράφους, την ώρα που η διεθνής κοινότητα ανησυχεί έντονα για το ενδεχόμενο να γενικευτεί η σύρραξη στην περιοχή.

Advertisement

«Δεν πιστεύω πως θα έχουμε ολοκληρωτικό πόλεμο. Θεωρώ ότι μπορούμε να τον αποφύγουμε. Αλλά μένουν ακόμη να γίνουν πολλά» για ν’ αποφευχθεί ο κίνδυνος, τόνισε στον Τύπο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Σε άλλη δήλωσή του, νωρίτερα χθες, είπε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη «συζητήσεις» για ενδεχόμενα ισραηλινά πλήγματα σε ιρανικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, μετά την επίθεση του Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του Ισραήλ, την Τρίτη.

Αλμα πετρελαίου

Στην ερώτηση «Συμφωνείτε με πλήγματα του Ισραήλ στις πετρελαϊκές υποδομές του Ιράν;» ο αμερικανός πρόεδρος απάντησε: «Αυτό το θέμα το συζητάμε. Πιστεύω ότι θα ήταν λίγο…» χωρίς να ολοκληρώσει τη φράση του.

Αμέσως μετά τη δήλωση, η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε απότομα. Γύρω στις 17.50 (ώρα Ελλάδας) το αμερικανικό αργό WTI έφτασε τα 73,12 δολάρια το βαρέλι (+4,34%) ενώ το Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας κατέγραφε αύξηση 3,95%, αγγίζοντας τα 76,81 δολάρια το βαρέλι.

Ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έχει επιμείνει στο «δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του», επανέλαβε δημοσίως την έκκλησή του για κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ.

Πηγή: in.gr

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Add Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise