Friday, September 20, 2024
Home » Μισισίπι: Ψυχίατρος για τη 15χρονη που σκότωσε τη μαμά της και μετά έστελνε μηνύματα – «Έκανε κάτι διαβολικό»

Μισισίπι: Ψυχίατρος για τη 15χρονη που σκότωσε τη μαμά της και μετά έστελνε μηνύματα – «Έκανε κάτι διαβολικό»

0 comments

Σύμφωνα με τον Δρ. Τζέισον Πίκετ, η έφηβη δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να κριθεί αθώα λόγω παραφροσύνης τη στιγμή τέλεσης του αδικήματος

Η έφηβη Κάρλι Γκρέγκ, η οποία σκότωσε τη μητέρα της και τραυμάτισε τον πατριό της τον περασμένο Μάρτιο στο Μισισίπι, έπασχε από σοβαρή κατάθλιψη και πιθανώς άκουγε φωνές όταν πυροβόλησε τη μητέρα της, κατέθεσαν αρκετοί ψυχίατροι στη δίκη της την Πέμπτη.

Advertisement

Ωστόσο, ένας από τους ειδικούς πουεμφανίστηκαν στο δικαστήριο ως εμπειρογνώμονες, υποστήριξε ότι το κορίτσι διέπραξε μια «διαβολική» πράξη, εξαιτίας της οποίας δεν πληροί τις προϋποθέσεις της υπεράσπισης λόγω παραφροσύνης.

«Χρησιμοποίησα τη λέξη “διαβολική”. Και επιμένω σε αυτή τη λέξη», δήλωσε ο ψυχίατρος Τζέισον Πίκετ για τη 15χρονη, η οποία καταγράφηκε από κάμερα να στέλνει στον πατριό της το μήνυμα «Πότε θα γυρίσεις σπίτι γλυκέ μου;» από το τηλέφωνο της μητέρας της Άσλεϊ Σμάιλι, λίγα λεπτά αφού πυροβόλησε την 40χρονη στο πρόσωπο στις 19 Μαρτίου.

Το μήνυμα ήταν προφανώς ένα τέχνασμα για να δελεάσει τον πατριό της να επιστρέψει στο σπίτι. Όταν εκείνος γύρισε λίγη ώρα, το κορίτσι τον πυροβόλησε τραυματίζοντάς τον ελαφρά στον ώμο.

«Κατά τη γνώμη μου, αυτή η πράξη (η αποστολή του μηνύματος) ήταν πολύ συγκεκριμένη και διαβολική. Αυτό που έκανε δεν θεωρώ ότι συνάδει με κρίση αποσύνδεσης, δεν συνάδει με ψύχωση, δεν συνάδει με μανία», δήλωσε ο Πίκετ, ο οποίος μίλησε με την Γκρεγκ για περισσότερες από τέσσερις ώρες μετά τη σύλληψή της. «Κατά τη γνώμη μου, η Κάρλι δεν πληροί τα κριτήρια της πολιτείας του Μισισίπι για να θεωρηθεί παράφρων τη στιγμή της τέλεσης του αδικήματος, αφού γνώριζε τη φύση των πράξεών της εκείνη την ημέρα», πρόσθεσε ο ειδικός.

Στο Μισισίπι, οι κατηγορούμενοι μπορούν να κριθούν αθώοι λόγω παραφροσύνης αν αποδειχθεί ότι δεν ήταν σε θέση να κατανοήσουν τη σοβαρότητα ή τις επιπτώσεις των πράξεών τους, κι αυτό είναι κάτι που προσπαθεί να πετύχουν οι δικηγόροι της Γκρέγκ.

Αξίζει να σημεθωθεί πάντως ότι άλλοι ψυχίατροι στη δίκη μίλησαν για την κατηγορουμένη ως ένα κορίτσι που υπέφερε από σοβαρή ψυχική ασθένεια για αρκετό καιρό πριν τη δολοφονία, με μία από αυτούς να αναφέρεται μάλιστα σε φωνές που άκουγε η Γκρεγκ.

«Είπε ότι άκουγε μια φωνή, μια ανδρική φωνή, από τότε που ήταν μικρή – ίσως γύρω 5-6 χρονών», δήλωσε η Δρ Αμάντα Γκουλιάνο, η οποία πήρε μίλησε με την Γκρέγκ μετά τη σύλληψή της. «Είπε ότι άκουγε τη φωνή κάθε μέρα, αλλά ήταν πάντα στο παρασκήνιο και μπορούσε να την αγνοήσει», συμπλήρωσε η Γκουλιάνο, εξηγώντας ότι η εν λόγω φωνή ήταν επικριτική και έκανε αρνητικά σχόλια για τους ανθρώπους.

Η Κάρλι Γκρεγκ, 15 ετών, κατηγορείται για τον φόνο της μητέρας της Άσλεϊ Σμάιλι, καθηγήτριας λυκείου, και τον τραυματισμό του πατριού της, Χιθ Σμάιλι, στο σπίτι τους στην πόλη Μπράντον τον περασμένο Μάρτιο, αφού το ζευγάρι έμαθε για τη «μυστική ζωή» της με τα ναρκωτικά.

Το σοκαριστικό βίντεο από κάμερα ασφαλείας που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο την Τρίτη – και δημοσίευσε πρώτο το Law and Crime – δείχνει την έφηβη να περιφέρεται αμήχανα στο σπίτι με ένα όπλο πίσω από την πλάτη της, λίγο πριν ανοίξει πυρ, εκτελώντας την μητέρα της.

Φορώντας μπλούζα του συγκροτήματος Nirvana, το κορίτσι βγαίνει εκτός της εμβέλειας της κάμερας και πηγαίνει στο υπνοδωμάτιο της μητέρας της. Λίγα δευτερόλεπτο αργότερα ακούγονται τρεις πυροβολισμοί – ακολουθούμενοι από τις διαπεραστικές κραυγές της Σμάιλι.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι η Γκρεγκ απέφευγε όλη την ώρα να γυρίσει την πλάτη της προς την κάμερα προκειμένου να μην καταγραφεί το όπλο, το οποίο αργότερα αναγνωρίστηκε ως ένα πιστόλι Magnum .357.

Αφού επιστρέφει στο δωμάτιο με την κάμερα, η έφηβη εμφανίζεται να παίρνει το τηλέφωνο της μητέρας της από τον πάγκο της κουζίνας και να κάθεται ήρεμα σε ένα σκαμνί, με τα δύο σκυλιά της οικογένειας δίπλα της.

Οι εισαγγελείς αποκάλυψαν ότι η Γκρεγκ έστειλε διάφορα μηνύματα – συμπεριλαμβανομένου ενός προς τον πατριό της, που είχε ως στόχο να επισπεύσει την επιστροφή του στο σπίτι.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι η έφηβη έστειλε επίσης μήνυμα σε μια φίλη της ζητώντας της να έρθει από εκεί γιατί συνέβη κάτι επείγον. «Έχεις δει ποτέ πτώμα; Η μαμά μου είναι εκεί μέσα», ισχυρίστηκε η φίλη ότι την ρώτησε η Γκρεγκ όταν έφτασε στο σπίτι.

Πήγη: Πρώτο Θέμα

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More