Friday, September 27, 2024
Home » Μίκαελ Σουμάχερ: Τρεις άνδρες κατηγορούνται στη Γερμανία για απόπειρα εκβιασμού της οικογένειάς του

Μίκαελ Σουμάχερ: Τρεις άνδρες κατηγορούνται στη Γερμανία για απόπειρα εκβιασμού της οικογένειάς του

0 comments

Ζητούσαν 15 εκατ. ευρώ προκειμένου να μη δημοσιεύσουν προσωπικές φωτογραφίες και βίντεο του Μίκαελ Σουμάχερ, υλικό που είχαν προμηθευτεί από τον πρώην φρουρό ασφαλείας της οικογένειας

Τρεις άνδρες συνελήφθησαν και κατηγορούνται για σχέδιο εκβιασμού της οικογένειας του Μίκαελ Σουμάχερ, με τις εισαγγελικές αρχές στη Γερμανία να ισχυρίζονται ότι ο βασικός ύποπτος ζήτησε 15 εκατ. ευρώ, απειλώντας να δημοσιεύσει προσωπικές φωτογραφίες και βίντεο.

Advertisement

Ένας πρώην φρουρός ασφαλείας φέρεται να πούλησε ιδιωτικές φωτογραφίες του Σουμάχερ στους άλλους δύο, οι οποίοι στη συνέχεια απείλησαν να διαρρεύσουν τις φωτογραφίες στο «σκοτεινό διαδίκτυο».

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ο κύριος ύποπτος, ηλικίας 53 ετών, απείλησε να δημοσιεύσει προσωπικά βίντεο και φωτογραφίες και ζήτησε ένα τεράστιο ποσό από την οικογένεια του θρύλου της Formula 1. Μαζί του και ο 30χρονος γιος του από το Βούπερταλ, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους φωτογραφίες του Σουμάχερ μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε κατά το σκι το 2013.

Τον Ιούλιο συνελήφθη και ο πρώην φρουρός ασφαλείας της οικογένειας του Σουμάχερ, επίσης 53 ετών, ο οποίος φέρεται να ήταν ο «εγκέφαλος» του σχεδίου.

Ο Σουμάχερ, 55 ετών, δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από το ατύχημά του το 2013, το οποίο τον άφησε σε κώμα για σχεδόν έξι μήνες λόγω σοβαρής αιμορραγίας και τραυματισμού στον εγκέφαλο.

Ο κύριος ύποπτος, κατηγορείται ότι κάλεσε την οικογένεια Σουμάχερ πολλές φορές αυτό το καλοκαίρι ζητώντας χρήματα, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα δημοσιεύσει τις ευαίσθητες εικόνες στο «σκοτεινό διαδίκτυο».

Αντιμετωπίζει κατηγορίες για απόπειρα εκβιασμού και μπορεί να καταδικαστεί με ποινή φυλάκισης έως και 15 χρόνια, αν και λόγω της αποτυχίας εκτέλεσης του σχεδίου, η ποινή μπορεί να μειωθεί. Ο γιος του κατηγορείται ως συνεργός στον εκβιασμό.

Ο 30χρονος φέρεται να ήταν πίσω από τη δημιουργία μιας μη ανιχνεύσιμης διεύθυνσης email, μέσω της οποίας έστειλαν τις φωτογραφίες στην οικογένεια ως αποδεικτικό στοιχείο για τον εκβιασμό.

Εν τω μεταξύ, ο πρώην φρουρός ασφαλείας της οικογένειας φέρεται να μετέτρεψε τις φωτογραφίες σε ψηφιακή μορφή και να τις πούλησε στον κατηγορούμενο και τον γιο του για ένα «εξαψήφιο» ποσό.

Σύμφωνα με τους ερευνητές. οι δύο άνδρες στη συνέχεια μετέφεραν «μεμονωμένα αρχεία» στην οικογένεια για να αποδείξουν ότι είχαν πρόσβαση σε έγγραφα σχετικά με τον πολυπρωταθλητή της Formula 1.

Ένας ανώτερος εισαγγελέας στο Βούπερταλ επιβεβαίωσε στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ότι μια προκαταρκτική αξιολόγηση των δεδομένων που βρέθηκαν στις έρευνες στο διαμέρισμα του πορτιέρη περιείχε «φωτογραφίες που αφορούν την ιδιωτική ζωή της οικογένειας Σουμάχερ».

Οι δύο ύποπτοι, οι οποίοι ήταν υπό επιτήρηση για άλλη υπόθεση, συνελήφθησαν από την αστυνομία στις 19 Ιουνίου σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ στο Γκρος-Γκεράου, νότια της Φρανκφούρτης.

Οι αρχές έκαναν έρευνα σε οκτώ ιδιοκτησίες, καθώς και στις κύριες κατοικίες των δύο ανδρών, και κατάσχεσαν «αρκετές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων».

Πηγή: protothema.gr

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More