Monday, September 9, 2024
Home » Λίβανος: Αδειάζει από ξένους υπηκόους -«Φύγετε, η κατάσταση εξελίσσεται γρήγορα» λέει το Λονδίνο στους Βρετανούς

Λίβανος: Αδειάζει από ξένους υπηκόους -«Φύγετε, η κατάσταση εξελίσσεται γρήγορα» λέει το Λονδίνο στους Βρετανούς

0 comments

Συστήνει στους πολίτες της να φύγουν από το Λίβανο η Βρετανία – Το ίδιο έχει πράξει και η Γερμανία, καλώντας τους υπηκόους της να εγκαταλείψουν τη χώρα

Η Βρετανία συνέστησε στους πολίτες της να φύγουν από τον Λίβανο, ενώ εντείνονται οι προσπάθειες για να αποτραπεί μια κλιμάκωση μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ μετά την πολύνεκρη επίθεση στο κατεχόμενο Γκολάν.

Advertisement

«Συμβουλεύουμε τους Βρετανούς πολίτες να αναχωρήσουν από τον Λίβανο και να μην ταξιδέψουν στη χώρα αυτή. Η κατάσταση εξελίσσεται γρήγορα» έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών, Ντέιβιντ Λάμι, στην πλατφόρμα X.

Υπενθυμίζεται ότι και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την αποφυγή επισκέψεων στο Ισραήλ, τον Λίβανο, τα παλαιστινιακά εδάφη και το Ιράν.

«Υπενθυμίζονται συναφείς ανακοινώσεις του Υπουργείου Εξωτερικών, με τις οποίες συνιστάται η αποφυγή επισκέψεων στον Λίβανο, εκτός των άκρως απαραίτητων, καθώς και η αναχώρηση των επισκεπτών από τη χώρα» αναφέρεται στην νεότερη ανακοίνωση.

Το ίδιο έχει πράξει και η Γερμανία, καλώντας τους υπηκόους της να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Ταυτόχρονα, έχουν ανασταλεί πτήσεις προς και από τη Βηρυτό. Η Air France και η θυγατρική της, Transavia France, ανέστειλαν σήμερα και αύριο τις πτήσεις τους από το αεροδρόμιο του Παρισιού «Σαρλ ντε Γκολ» προς τη Βηρυτό.

Παράλληλα, οι αεροπορικές εταιρείες Lufthansa, Swiss and Eurowings, του γερμανικού ομίλου Lufthansa, αναστέλλουν και εκείνες τις πτήσεις τους από και προς την πρωτεύουσα του Λιβάνου μέχρι τις 5 Αυγούστου εξαιτίας των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ομίλου.

Πηγή: iefimerida.gr

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More