Wednesday, October 16, 2024
Home » Κατέρρευσαν κτίρια από τον σεισμό στην Τουρκία – Βίντεο από τη στιγμή που χτύπησε ο Εγκέλαδος

Κατέρρευσαν κτίρια από τον σεισμό στην Τουρκία – Βίντεο από τη στιγμή που χτύπησε ο Εγκέλαδος

0 comments

Στις επαρχίες Έλαζιγ, Μαλάτια και Σανλίουρφα – Ομάδες αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων κάνουν έρευνες στις πληγείσες περιοχές – Βίντεο πολιτών τη στιγμή του σεισμού

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 βαθμών σημειώθηκε 10:46 με επίκεντρο την περιοχή Κάλε της επαρχίας Μαλάτια, στην ανατολική Τουρκία, σύμφωνα με την Υπηρεσία Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Έκτακτων Καταστάσεων (AFAD) της Τουρκίας.

Advertisement

Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίστηκε στα 10,07 χλμ. Η δόνηση έγινε αισθητή κυρίως στους γειτονικούς νομούς του Έλαζιγ και του Ντιγιαρμπακίρ, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, στο Καχραμάνμαράς, το Ερζιντζάν, το Τούντζελι, και το Αντίγιαμάν, προκαλώντας πανικό στους κατοίκους.

Βίντεο από τη στιγμή του σεισμού

Ο υπουργός ΕσωτερικώνΑλί Γερλίκαγια, σε ανάρτησή του στο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σημείωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί τρεις καταρρεύσεις κτηρίων στις επαρχίες Έλαζιγ, Μαλάτια και Σανλίουρφα. Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι οι ομάδες αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων κάνουν επιτόπιες έρευνες στην περιοχή μετά το σεισμό. «Παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις σχετικά με τον σεισμό, ο οποίος έγινε αισθητός και σε γειτονικές επαρχίες», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός.

Σε ανακοίνωση της AFAD σημειώνεται ότι έχουν γίνει 374 κλήσεις, οι 12 από τις οποίες για βοήθεια, στον τηλεφωνικό αριθμό εκτάκτων καταστάσεων 112.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Έκτακτων Καταστάσεων τα κτήρια που κατέρρευσαν είναι τέσσερα. Δεν αναφέρεται απώλεια ζωής.

Η περιοχή είχε πληγεί στις 6 Φεβρουαρίου 2023 από δίδυμους σεισμούς 7,7 και 7,6 βαθμών, με επίκεντρο το Καχραμάνμαράς της Ανατολικής Τουρκίας που ισοπέδωσαν 13 επαρχίες, σε μία έκταση που ξεπερνά την ηπειρωτική Ελλάδα. Αυτός ήταν ο χειρότερος σεισμός που βίωσε η Τουρκία τον τελευταίο αιώνα.

Ο καθηγητής σεισμολογίας Νατζί Γκιορούρ δήλωσε ότι «σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 6,0 βαθμών στο Κάλε / Μαλάτια. Βρίσκεται στο ρήγμα της Ανατολικής Ανατολίας. Όπως γνωρίζετε, το ρήγμα αυτό έσπασε σε μεγάλο βαθμό λόγω του σεισμού του Έλαζιγ το 2020. Πιθανόν ο σημερινός σεισμός είναι αποτέλεσμα της μεταφοράς ενέργειας των σεισμών της 6ης Φεβρουαρίου 2023 σε αυτό το ρήγμα. Δεν υπάρχει καμία ανησυχία».

Βίντεο από τη στιγμή του σεισμού

@ensonhaber Adana’nın Kozan ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremin görüntüleri! #ensonhaber#deprem#adana#geçmişolsun♬ orijinal ses – Ensonhaber

@ensonhaber Adana’nın Kozan ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremin görüntüleri! #ensonhaber#deprem#adana#geçmişolsun♬ orijinal ses – Ensonhaber

@denizd259#denizd259♬ original sound – MuchMusic

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More