Thursday, September 19, 2024
Home » Κατάφωρη παραβίαση κυριαρχίας η επίθεση στον Λίβανο, λέει η Ζαχάροβα

Κατάφωρη παραβίαση κυριαρχίας η επίθεση στον Λίβανο, λέει η Ζαχάροβα

0 comments

«Επλήγησαν χιλιάδες απολύτως αθώοι άνθρωποι» – Καλεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση

«Μια ακόμη πράξη υβριδικού πολέμου κατά του Λιβάνου», θεωρεί το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών τη χθεσινή επίθεση στον Λίβανο, από την οποία«επλήγησαν χιλιάδες απολύτως αθώοι άνθρωποι», εκτιμώντας δια της εκπροσώπου του Μαρίας Ζαχάροβα, ότι «φαίνεται πως οι διοργανωτές αυτής της υψηλού τεχνολογικού επιπέδου επίθεσης επεδίωκαν σκόπιμα να υποδαυλίσουν μια μεγάλης κλίμακας ένοπλη αντιπαράθεση προκειμένου να προκαλέσουν έναν μεγάλο πόλεμο στη Μέση Ανατολή».

Advertisement

  • Η Χεζμπολάχ υπόσχεται εκδίκηση για την επίθεση με βομβητές – Αύριο θα εκφωνήσει ομιλία ο Νασράλα

Η Ρωσία καταδικάζει «αποφασιστικά την πρωτοφανή επίθεση κατά του φιλικού μας Λιβάνου και των πολιτών του, η οποία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχίας του και σοβαρή πρόκληση για το διεθνές δίκαιο μέσω της χρήσης μη συμβατικών όπλων», επισημαίνει στο σχόλιό της η κ. Ζαχάροβα, εκφράζοντας «ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων» και ευχόμενη «ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες».

Σύμφωνα με την επίσημη εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ «στο πλαίσιο της αυξανόμενης έντασης στη λιβανο-ισραηλινή συνοριακή ζώνη, τέτοιες ανεύθυνες ενέργειες εγκυμονούν άκρως επικίνδυνες συνέπειες, καθώς προκαλούν νέο γύρο κλιμάκωσης. Είναι απαραίτητο να διεξαχθεί μια πολύπλευρη έρευνα για το έγκλημα αυτό και να προσαχθούν όλοι οι υπεύθυνοι στη δικαιοσύνη, ώστε να μην περάσει “κάτω από το χαλί” άλλη μια τρομοκρατική πράξη, όπως προσπαθούν να κάνουν οι δυτικές χώρες με την έρευνα της ανατίναξης του αγωγού Nord Stream». Την ίδια στιγμή η ρωσική διπλωματία καλεί «όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να απέχουν από κινήσεις, που απειλούν να αποσταθεροποιήσουν περαιτέρω τη στρατιωτική και πολιτική κατάσταση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής», όπως τονίζεται στο σχετικό επίσημο σχόλιο, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Κατά την Μαρία Ζαχάροβα, από τις χθεσινές εκρήξεις έχουν σκοτωθεί «τουλάχιστον 11 άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά», ενώ «περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων περίπου 400 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση». Όπως επισημαίνει το ρωσικό ΥΠΕΞ, «η Κυβέρνηση του Λιβάνου απέδωσε την ευθύνη για την οργάνωση της μεγάλης κλίμακας επίθεσης στο Ισραήλ και δήλωσε ότι ετοιμάζει καταγγελία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», ενώ η Χεζμπολάχ του Λιβάνου «κατηγόρησε επίσης το Ισραήλ για την εγκληματική επίθεση, αναγνώρισε τον θάνατο τουλάχιστον εννέα μαχητών της και υποσχέθηκε αντίποινα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More