Friday, September 20, 2024
Home » Και η Γαλλία καλεί τους πολίτες της να φύγουν από τον Λίβανο

Και η Γαλλία καλεί τους πολίτες της να φύγουν από τον Λίβανο

0 comments

Το γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών επανέλαβε ότι συνιστά τους Γάλλους πολίτες να μην ταξιδεύουν στον Λίβανο

Η Γάλλια κάλεσε σήμερα τουςΓάλλους πολίτες στον Λίβανο να εγκαταλείψουν τη χώρα λόγω του κινδύνου στρατιωτικής κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Yπουργείο Εξωτερικών σε ταξιδιωτική οδηγία.

Advertisement

Το γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών επανέλαβε ότι συνιστά τους Γάλλους πολίτες να μην ταξιδεύουν στον Λίβανο.

Η κυβέρνηση του Καναδά προειδοποίησε χθες Σάββατο τους πολίτες να αποφύγουν τα ταξίδια στο Ισραήλ, υπογραμμίζοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τις εχθροπραξίες στην ευρύτερη περιοχή.

«Το επίπεδο ασφαλείας μπορεί να επιδεινωθεί περαιτέρω, απροειδοποίητα», αναφέρει η καναδική κυβέρνηση σε ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε για το Ισραήλ.

«Εάν η ένοπλη σύγκρουση κλιμακωθεί, θα μπορούσε να επηρεαστεί η δυνατότητα σας να αναχωρήσετε με εμπορικά μέσα. Μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στις μετακινήσεις, όπως το κλείσιμο του εναέριου χώρου και ακυρώσεις ή εκτροπές πτήσεων», επισημαίνεται στην ταξιδιωτική οδηγία.

Εξάλλου, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η τουρκική αεροπορική εταιρεία Turkish Airlines ματαίωσε το Σάββατο τις νυχτερινές πτήσεις της προς την Τεχεράνη, λόγω των φόβων μιας στρατιωτικής κλιμάκωσης στηΜέση Ανατολή.

Οι ημερήσιες πτήσεις από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης έγιναν κανονικά, αν και με κάποιες καθυστερήσεις. Εκείνες όμως που ήταν προγραμματισμένες να αναχωρήσουν μετά τις 18.25 ματαιώθηκαν και μία από αυτές θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί, σύμφωνα με τον ιστότοπο του κρατικού αερομεταφορέα της Τουρκίας και τον πίνακα δρομολογίων του αεροδρομίου.

Η Turkish Airlines δεν έδωσε καμία εξήγηση. Το βράδυ της Παρασκευής είχε ακυρώσει επίσης τις νυχτερινές πτήσεις προς το Ιράν, ωστόσο δεν έχει ανακοινώσει επισήμως ότι διακόπτονται τα δρομολόγια προς αυτή τη χώρα.

Οι ανησυχίες για μια κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή εντάθηκαν, αφού πολλαπλασιάστηκαν οι απειλές του Ιράν και των συμμάχων του εναντίον του Ισραήλ. Πολλές αεροπορικές εταιρίες έχουν αναστείλει τα δρομολόγιά τους στην περιοχή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More