Friday, September 20, 2024
Home » Η Σουηδία ανακοίνωσε βοήθεια ύψους 440 εκ. δολαρίων προς την Ουκρανία

Η Σουηδία ανακοίνωσε βοήθεια ύψους 440 εκ. δολαρίων προς την Ουκρανία

0 comments

Το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία ύψους 4,6 δισεκατομμυρίων σουηδικών κορωνών (443 εκατομμυρίων δολαρίων), το οποίο ανακοίνωσε η Σουηδία θα περιλαμβάνει και πυρομαχικά για οχήματα μάχης πεζικού

Η Σουηδία θα στείλει το 17ο πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία με περαιτέρω στρατιωτική υποστήριξη ύψους 4,6 δισεκατομμυρίων σουηδικών κορωνών (443 εκατομμυρίων δολαρίων), ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Υπουργός Άμυνας Παλ Γιόνσον.

Advertisement

Το νέο πακέτο θα περιλαμβάνει πυρομαχικά για οχήματα μάχης πεζικού που έχει ήδη δωρίσει η Σουηδία, όπως επίσης και αγορές που θα διευκόλυναν τη μεταφορά μαχητικών αεροσκαφών Gripen στο μέλλον, αν και δεν έχει αποφασιστεί ακόμη μια τέτοια μεταφορά.

«Θέλουμε να έχουμε την ικανότητα να δωρίσουμε Gripen στην Ουκρανία σε μια πιθανή μεταγενέστερη φάση» είπε ο κ. Γιόνσον, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Ο κ. Γιόνσον δήλωσε ότι το πακέτο στήριξης περιλαμβάνει πρόσθετα πολεμικά σκάφη, πυραύλους και εξοπλισμό παραλλαγής, καθώς και χρηματοδότηση για την υποστήριξη αμυντικών προμηθειών για την Ουκρανία. Τα μέτρα αποφασίστηκαν σε στενή συνεργασία με το Κίεβο.

«Επί του παρόντος, δεν προβλέπεται η μεταφορά των JAS Gripens στην Ουκρανία, καθώς αυτό θα διαταράξει την εισαγωγή των F-16», αναφέρει η Κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.

Πηγή: KYΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More