Saturday, October 19, 2024
Home » Η «μάχη» των Ρεπουμπλικανών να δώσουν ώθηση στον Τραμπ και η task force του πρώην προέδρου

Η «μάχη» των Ρεπουμπλικανών να δώσουν ώθηση στον Τραμπ και η task force του πρώην προέδρου

0 comments

Η «μάχη» των Ρεπουμπλικανών να δώσουν ώθηση στον Τραμπ και η task force του πρώην προέδρου – Σε κρίσιμες πολιτείες μάχονται για να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους για κινητοποίηση ψηφοφόρων

Καθώς οι προεδρικές εκλογές του 2024 πλησιάζουν, οι Ρεπουμπλικανοί σε κρίσιμες πολιτείες μάχονται για να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους για κινητοποίηση ψηφοφόρων ενόψει της τελικής ευθείας.

Advertisement

Παραδοσιακά, η καμπάνια του Τραμπ χειριζόταν μεγάλο μέρος της εκστρατείας του, αλλά φέτος έχει αναθέσει σημαντικό μέρος της κινητοποίησης ψηφοφόρων σε εθελοντικές ομάδες, όπως η Turning Point Action, υπό την ηγεσία του συντηρητικού ακτιβιστή Τσάρλι Κερκ.

Αυτή η αλλαγή έχει προκαλέσει ανησυχίες στο ΡεπουμπλικανικόΚόμμα, καθώς ορισμένοι Ρεπουμπλικανοί φοβούνται ότι η νέα προσέγγιση μπορεί να μην είναι αρκετά αποτελεσματική για να φέρει ψηφοφόρους στις κάλπες σε κρίσιμες πολιτείες.

Η απόφαση του Τραμπ να βασιστεί στην TurningPoint Action και άλλες εξωτερικές οργανώσεις, όπως η AmericaPAC του ΈλονΜασκ, έχει προκαλέσει κριτική από Ρεπουμπλικανούς συνεργάτες στις πολιτείες Ουισκόνσιν, Αριζόνα και Μίσιγκαν.

Ορισμένοι αναφέρουν ότι οι προσπάθειες προσέγγισης ψηφοφόρων, και συγκεκριμένα η πόρτα-πόρτα καμπάνια, υπολείπονται σε σχέση με προηγούμενες εκλογές.

Τα διακύβευμα πάντως είναι μεγάλο, με την αναμέτρηση μεταξύ του Τραμπ και της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις να είναι πολύ οριακή.

Πολιτείες-κλειδιά όπως το Ουισκόνσιν, το Μίσιγκαν και η Πενσιλβάνια, όπου οι εκλογές θα μπορούσαν να κριθούν από μικρές διαφορές, είναι πιθανό να παίξουν καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Το 2016, ο Τραμπ κέρδισε το Μίσιγκαν με λίγο πάνω από 10.000 ψήφους σε σύνολο άνω των 4,5 εκατομμυρίων ψήφων. Αυτό καθιστά τις παραδοσιακές καμπάνιες πόρτα-πόρτα, μαζί με τις διαφημίσεις και τις ψηφιακές καμπάνιες, έναν κρίσιμο παράγοντα για την εκλογική στρατηγική.

Παρότι η εκστρατεία του Τραμπ παραμένει αισιόδοξη για τη στρατηγική της, υπάρχουν επικριτές μέσα στο κόμμα που παραμένουν επιφυλακτικοί.

Σύμφωνα με πηγές, ο Τραμπ έχει ζητήσει από τους κομματικούς αξιωματούχους να επικεντρωθούν στην ακεραιότητα των εκλογών, πιστεύοντας ότι η βάση του θα εμφανιστεί στις κάλπες ανεξαρτήτως.

Ωστόσο, ορισμένοι ανησυχούν ότι αυτή η έμφαση στην ακεραιότητα των εκλογών θα αποσπάσει την προσοχή από τις προσπάθειες κινητοποίησης ψηφοφόρων, επηρεάζοντας όχι μόνο τις πιθανότητες του Τραμπ, αλλά και των Ρεπουμπλικανών υποψηφίων για τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η καμπάνια του Τραμπ έχει ξεκινήσει επίσης το πρόγραμμα Trump Force 47, μια εθελοντική πρωτοβουλία που ανταμείβει τους υποστηρικτές για την εμπλοκή τους στις προσπάθειες προσέγγισης ψηφοφόρων και παρακολούθησης των εκλογικών σταθμών.

Οι εθελοντές μπορούν να παρακολουθούν τους ψηφοφόρους και να αναφέρουν τυχόν ύποπτες περιπτώσεις απάτης ή παραβιάσεων.

Η εκστρατεία του Τραμπ αντιμετωπίζει και ένα άλλο σημαντικό εμπόδιο: τη χρηματοοικονομική ανισότητα.

Σύμφωνα με ανάλυση της Wall Street Journal, η καμπάνια της Χάρις έχει ξοδέψει πάνω από $48 εκατομμύρια για καμπάνιες πόρτα-πόρτα και κινητοποίηση ψηφοφόρων, ενώ η καμπάνια του Τραμπ έχει ξοδέψει μόλις $10,3 εκατομμύρια.

Για να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες σχετικά με την προσέγγιση ψηφοφόρων, η America PAC συνεργάζεται με την Turning Point Action στο Ουισκόνσιν και την Αριζόνα για να φέρουν χιλιάδες εθελοντές από άλλες πολιτείες. Οι εθελοντές θα επικεντρωθούν στην κινητοποίηση πιθανών υποστηρικτών του Τραμπ που ίσως χρειάζονται επιπλέον κίνητρα για να πάνε στις κάλπες.

Με τις εκλογές να αναμένονται ως από τις πιο αμφίρροπες στην πρόσφατη ιστορία, η αποτελεσματικότητα αυτών των τελευταίων προσπαθειών μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική. Μάλιστα, το πόσο καλά θα καταφέρει η καμπάνια του Τραμπ να κινητοποιήσει τους υποστηρικτές της τις ερχόμενες εβδομάδες θα επηρεάσει όχι μόνο τις προεδρικές εκλογές, αλλά και την τύχη των υποψηφίων Ρεπουμπλικανών για τη Γερουσία και τη Βουλή.

Καθώς οι εκλογές πλησιάζουν, οι Ρεπουμπλικανοί εργάζονται εντατικά για να διασφαλίσουν ότι δεν θα αφήσουν καμία ψήφο ανεκμετάλλευτη. Το κατά πόσο η στρατηγική τους θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις μένει να φανεί, αλλά με το διακύβευμα να είναι τόσο υψηλά, κάθε επαφή με ψηφοφόρους θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα.

Πηγή: cnn.gr

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More