Wednesday, October 16, 2024
Home » Η Βόρεια Κορέα συμμετέχει de facto στον πόλεμο της Ουκρανίας στο πλευρό της Ρωσίας, λέει ο Ζελένσκι

Η Βόρεια Κορέα συμμετέχει de facto στον πόλεμο της Ουκρανίας στο πλευρό της Ρωσίας, λέει ο Ζελένσκι

0 comments

“Μεταφέρονται όπλα και άνθρωποι από τη Βόρεια Κορέα στη Ρωσία” – Η νίκη της Ουκρανίας εξαρτάται από τους εταίρους μας υποστηρίζει ο Ουκρανός Πρόεδρος

Η Βόρεια Κορέα συμμετέχει de facto στον πόλεμο της Ουκρανίας στο πλευρό της Ρωσίας επιβεβαίωσε την Τετάρτη ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μιλώντας στην ουκρανική Βουλή.

Advertisement

“Μεταφέρονται όπλα και άνθρωποι από τη Βόρεια Κορέα στη Ρωσία, το επιβεβαίωσαν οι υπηρεσίες πληροφοριών μας” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ουκρανός πρόεδρος.

“Η Ουκρανία χρειάζεται πρόσκληση (για ένταξη) στο ΝΑΤΟ τώρα’’. Το μέλλον της Ουκρανίας πρέπει να είναι σε ΕΕ, και ΝΑΤΟ, υπογράμμισε.

Πρόσθεσε ότι “αν το σχέδιονίκης εφαρμοστεί τώρα, ο πόλεμος θα τελειώσει το αργότερο του χρόνου. Τα βήματα για το σχέδιο νίκης χρειάζεται να εφαρμοστούν τώρα’’. “Το σχέδιο νίκης εξαρτάται από τους εταίρους της Ουκρανίας” επισήμανε.

  • Ο Ζελένσκι προσκλήθηκε να παρουσιάσει το “σχέδιο νίκης” του στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ

Σύμφωνα δε, με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, οι ουκρανικές δυνάμεις μπορούν να αντικαταστήσουν την αμερικανική αποστολή στην Ευρώπη μετά το τέλος του ρωσοουκρανικού πολέμου.

Εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης εξέφρασε χθες Τρίτη “ανησυχία” σχετικά με τις αναφορές για βορειοκορεάτες στρατιώτες που πολεμούν στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Την Κυριακή, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Βόρεια Κορέα ότι ενισχύει με στρατιώτες τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, υποστηρίζοντας ότι οι ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών τον έχουν ενημερώσει σχετικά με την “εμπλοκή της Βόρειας Κορέας στον πόλεμο” που μαίνεται στην Ουκρανία.

Το Κρεμλίνο απέρριψε τον ισχυρισμό, κάνοντας λόγο για “ψευδείς ειδήσεις”.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More