Friday, September 20, 2024
Home » Επίσκεψη του Κινέζου Πρωθυπουργού σε Ρωσία και Λευκορωσία

Επίσκεψη του Κινέζου Πρωθυπουργού σε Ρωσία και Λευκορωσία

0 comments

Σε Ρωσία και Λευκορωσία αυτή την εβδομάδα ο Κινέζος Πρωθυπουργός – Το Πεκίνο δηλώνει ότι τηρεί ουδέτερη στάση στη σύγκρουση, ωστόσο οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι το κατηγορούν συχνά ότι προσφέρει στη Ρωσία υποστήριξη

Ο Κινέζος Πρωθυπουργός, Li Qiang, θα επισκεφθεί τη Ρωσία και τη Λευκορωσία αυτή την εβδομάδα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Advertisement

«Από τις 20 έως τις 23 Αυγούστου, ο Πρωθυπουργός του Κρατικού Συμβουλίου Li Qiang θα ταξιδέψει στη Ρωσία για να προεδρεύσει της 29ης τακτικής συνάντησης μεταξύ των αρχηγών Κυβερνήσεων της Κίνας και της Ρωσίας και θα επισκεφθεί τη Ρωσία και τη Λευκορωσία», ανέφερε το Υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Η επίσκεψη του Λι έρχεται καθώς η Κίνα και η Ρωσία ενισχύουν την οικονομική συνεργασία και τις διπλωματικές επαφές τους.

Η στρατηγική τους εταιρική σχέση έχει γίνει πιο στενή μετά την εισβολή στην Ουκρανία, την οποία η Κίνα δεν καταδίκασε ποτέ.

Η Κίνα παρουσιάζει τον εαυτό της ως ουδέτερο μέρος στον πόλεμο και λέει ότι δεν στέλνει οπλική βοήθεια σε καμία από τις δύο πλευρές, σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλα δυτικά κράτη.

Ωστόσο, η Κίνα είναι στενός πολιτικός και οικονομικός σύμμαχος της Ρωσίας και τα μέλη του ΝΑΤΟ έχουν χαρακτηρίσει το Πεκίνο «αποφασιστικό αρωγό» του πολέμου.

Ο ηγέτης της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο επισκέφθηκε την Κίνα δύο φορές πέρυσι, υποσχόμενος τον Δεκέμβριο να είναι «αξιόπιστος εταίρος» για το Πεκίνο.

Η Λευκορωσία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη Ρωσία για πολιτική και οικονομική υποστήριξη και χρησιμοποιήθηκε ως ορμητήριο για την επίθεση της Μόσχας κατά της Ουκρανίας τον Φεβρουάριο του 2022.

Τον Ιούλιο προσχώρησε επίσημα στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης, αποτελώντας το δέκατο μέλος του διευρυνόμενου μπλοκ κρατών το οποίο το Πεκίνο θεωρεί ως πιθανό αντίβαρο στην παγκόσμια τάξη πραγμάτων υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More