Monday, October 21, 2024
Home » Επίθεση του Ισραήλ σε στρατηγείο της Χεζμπολάχ – Νεκρά τρία υψηλόβαθμα στελέχη (video)

Επίθεση του Ισραήλ σε στρατηγείο της Χεζμπολάχ – Νεκρά τρία υψηλόβαθμα στελέχη (video)

0 comments

Νεκροί τρεις υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Χεζμπολάχ στους πρωινούς βομβαρδισμούς στη Βηρυτό – Αεροπορικές επιδρομές σε 50 περιοχές«Πρόβα» αντιποίνων για την απόπειρα επίθεσης στο σπίτι του Νετανιάχου

Αναμενόμενη ήταν η σκληρή απάντηση του Ισραήλ στη Χεζμπολάχ μετά την στοχοποίηση της κατοικίας του Μπενιαμίν Νετανιάχου από drone της ένοπλης οργάνωσης, η οποία πριν από λίγο δέχθηκε σοβαρό πλήγμα στο επιτελείο των υπηρεσιών πληροφοριών της και σε εργαστήριο παραγωγής όπλων στη Βηρυτό.

Advertisement

  • Νέα αιματοχυσία στη Γάζα… Δεκάδες νεκροί σε βομβαρδισμό Ισραήλ σε κατοικημένη περιοχή

Μετά το νέο χτύπημα που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 73 Παλαιστίνιους στη Γάζα, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις έχουν εξοντώσει σε ένα μόλις πρωινό περισσότεροι από 100 άνθρωποι στον παλαιστινιακό θύλακα και τον Λίβανο.

Το χτύπημα στη Βηρυτό έπληξε, σύμφωνα με λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης, τις συνοικίες Χαρέτ Χρέικ και Χαντάτ Μπεϊρούτ, που έχουν τις θέσεις τους μαχητές της ένοπλης οργάνωσης.

Advertisement

Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως σε αυτές τις επιθέσεις «εξάλειψε» τρεις αξιωματούχους της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο.

Αεροπορικές επιδρομές σε 50 περιοχές

Advertisement

«Μαχητικά αεροπλάνα έπληξαν (…) επτά φορές την πόλη της Ναμπατίγια», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου ενώ συμπλήρωσε ότι πραγματοποιήθηκαν αεροπορικές επιδρομές σε περισσότερες από 50 πόλεις και χωριά.

Από τις επιδρομές αυτές έχουν πληγεί θρησκευτικοί χώροι.

Για 70 ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο στο βόρειο Ισραήλ κάνει λόγο ο IDF, με τις σειρήνες να ηχούν στις περιοχές της Δυτικής και της Άνω Γαλιλαίας.

Κάποιοι πύραυλοι καταρρίφθηκαν, ενώ αρκετοί προσγειώθηκαν, πυροδοτώντας φωτιές, λέει ο στρατός.

«Πρόβα» αντιποίνων για την απόπειρα επίθεσης στο σπίτι του Νετανιάχου

Στο μεταξύ, οι επιθέσεις αυτές ήταν αναμενόμενες μετά την απόπειρα επίθεσης στην κατοικία του Ισραηλινού πρωθυπουργού στην Καισάρεια, ακόμη κι αν η Χεζμπολάχ δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη.

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως η προσπάθεια αυτή δεν θα έμενε αναπάντητη και απείλησε πως θα είναι υψηλό το τίμημα για τους δράστες.

«Η Χεζμπολάχ, σύμμαχος του Ιράν, που προσπάθησε να με δολοφονήσει, εμένα και τη γυναίκα μου, διέπραξε σοβαρό λάθος» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Λέω στους Ιρανούς και τους συμμάχους τους στον άξονα του κακού: Οποιοσδήποτε αποπειράται να βλάψει τους πολίτες του Ισραήλ θα πληρώνει υψηλό τίμημα».

Πηγή: CNN Greece

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More