Home » Επίθεση της Λεπέν στον Μακρόν: Παραβιάζει το σύνταγμα, δεν είναι πρόεδρος όλων των Γάλλων

Επίθεση της Λεπέν στον Μακρόν: Παραβιάζει το σύνταγμα, δεν είναι πρόεδρος όλων των Γάλλων

0 comment

Επίθεση της Λεπέν στον Μακρόν: Παραβιάζει το σύνταγμα, δεν είναι πρόεδρος όλων των Γάλλων

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε σήμερα η ακροδεξιά ηγέτις Μαρίν Λεπέν κατά του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, κατηγορώντας τον ότι «παραβιάζει το Σύνταγμα».

Η σταρ της γαλλικής Ακροδεξιάς στοχοποίησε τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Μακρόν την Τετάρτη χαρακτηρίζοντάς την ως «εκλογική», ενώ υποστήριξε ότι δεν είναι ο πρόεδρος όλων των Γάλλων.

Άμεση ήταν η απάντηση του Φρανσουά Πατριά, ηγέτη των «μακρονιστών» στη Γερουσία.

Σε συνέντευξή του στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV, o Πατριά έσπευσε να υπερασπιστεί την ομιλία του Γάλλου προέδρου και πέρασε στην αντεπίθεση, αναφερόμενος στους δεσμούς του κόμματος της Λεπέν (RN) με το Κρεμλίνο. «Γιατί ο Πούτιν κάνει τόσες παρεμβάσεις και ενέργειες ώστε η κυρία Λεπέν να κερδίσει στη Γαλλία;» διερωτήθηκε ο έμπιστος συνεργάτης του Γάλλου προέδρου.

Tην ίδια ώρα, τα τέσσερα βασικά αριστερά κόμματα της Γαλλίας συμφώνησαν να σχηματίσουν ένα «Λαϊκό Μέτωπο» (NPF) ενόψει των πρόωρων εκλογών, παρουσιάζοντας έναν και μόνο υποψήφιο σε κάθε εκλογική περιφέρεια.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS), οι Πράσινοι, οι Κομμουνιστές και η Ανυπότακτη Γαλλία (LFI) υπό την ηγεσία του ηγετικού στελέχους της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Ζαν Λικ Μελανσόν ανακοίνωσαν ότι κατέληξαν σε συμφωνία, ύστερα από αρκετές ημέρες σκληρών διαβουλεύσεων κι ότι θα παρουσιάσουν το προεκλογικό τους μανιφέστο εντός της ημέρας.

«Γράφτηκε μια νέα σελίδα στην ιστορία της Γαλλίας», αναφέρουν τα αριστερά κόμματα σε κοινή τους δήλωση.

Ο Ζαν Λικ Μελανσόν εξέφρασε μέσω Twitter «τα θερμά του συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες στους διαπραγματευτές που είχαν τέσσερις άγρυπνες νύχτες» αποφασίζοντας για το πρόγραμμα και τους υποψηφίους.

Πολιτικοί από την αριστερή συμμαχία υποστήριξαν ότι τα μέτρα που συμφωνήθηκαν περιλαμβάνουν τη μείωση της ηλικίας συνταξιοδότησης, την οποία αύξησε ο πρόεδρος Μακρόν προκαλώντας την έντονη λαϊκή δυσαρέσκεια.

protothema.gr

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise