Thursday, September 19, 2024
Home » Ελέγχουμε 100 οικισμούς στο Κουρσκ, λένε οι Ουκρανοί

Ελέγχουμε 100 οικισμούς στο Κουρσκ, λένε οι Ουκρανοί

0 comments

Το Κίεβο υποστηρίζει πως ελέγχει 100 οικισμούς στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ – Έχουμε αιχμαλωτίσει 594 Ρώσους στρατιώτες, ισχυρίζεται το Κίεβο

Η Ουκρανίαελέγχει 100 οικισμούς και έκταση 1.294 τετραγωνικών χιλιομέτρων στη ρωσική μεθοριακή περιφέρεια του Κουρσκ, όπου από την αρχή της επίθεσής της, πριν από τρεις εβδομάδες, έχει συλλάβει 594 στρατιώτες του εχθρού, ανακοίνωσε σήμερα ο Αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Advertisement

  • Στο Μπέλγκοροντ επιτέθηκε η Ουκρανία – Το Κίεβο λέει ότι αναχαίτισε πυραύλους και drones

«Μέχρι σήμερα, έχουμε πάρει τον έλεγχο 1.294 τετραγωνικών χιλιομέτρων εδάφους και 100 οικισμών», δήλωσε ο Ολεσκάντρ Σίρσκιι, στη διάρκεια ενός φόρουμ στο Κίεβο. «Πεντακόσια ενενήντα τέσσερα μέλη των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων έχουν αιχμαλωτιστεί στη ζώνη αυτή», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, διέψευσε πληροφορία των μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με την οποία η επιδρομή της Ουκρανίας στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ εκτροχίασε συνομιλίες στο Κατάρ που είχαν στόχο να σταματήσουν οι ρωσικές επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές.

Η Washington Post είχε αναφέρει νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η Ουκρανία και η Ρωσία ήταν έτοιμες να στείλουν αυτό τον μήνα αντιπροσωπείες στο Κατάρ για να διαπραγματευθούν μια συμφωνία ορόσημο με στόχο να σταματήσουν τα πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές και στις δύο εμπόλεμες πλευρές.

Advertisement

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο Ρώσος Υφυπουργός Άμυνας, Σεργκέι Ριαμπκόφ, δήλωσε σήμερα ότι η ανάμιξη των Ηνωμένων Πολιτειών στη συνεχιζόμενη επιδρομή της Ουκρανίας στη δυτική ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ είναι «γεγονός», μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο Ριαμπκόφ δεν έδωσε στοιχεία για να στηρίξει τον ισχυρισμό του αυτό, όμως δήλωσε, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες, ότι η απάντηση της Μόσχας μπορεί να είναι πολύ πιο σκληρή απ’ ό,τι προηγουμένως, μετέδωσε ένα άλλο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, το RIA.

Ο Λευκός Οίκος έχει ανακοινώσει πως δεν γνώριζε εκ των προτέρων για την ουκρανική επιχείρηση.

Advertisement

Στην ουκρανική πρωτεύουσα, ο αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε σήμερα ότι συνεχίζεται η προώθηση των δυνάμεων του Κιέβου στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ, όμως προειδοποίησε ότι η Μόσχα ενισχύει τις δυνάμεις της στο ανατολικό μέτωπο του Ποκρόφσκ, όπου προωθούνται τα ρωσικά στρατεύματα.

Ο στρατηγός Ολεκσάντρ Σίρσκι δήλωσε, μέσω βιντεοσύνδεσης, που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, πως η Ρωσία προσπαθεί να κόψει τις ουκρανικές γραμμές ανεφοδιασμού προς το μέτωπο του Ποκρόφσκ. Πρόσθεσε πως η συνολική κατάσταση εκεί είναι δύσκολη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More