Friday, September 20, 2024
Home » Διαπράττει γενοκτονία το Ισραήλ, λέει εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ. Ζητά έρευνα το Κατάρ για φονικό χτύπημα σε σχολείο στη Γάζα

Διαπράττει γενοκτονία το Ισραήλ, λέει εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ. Ζητά έρευνα το Κατάρ για φονικό χτύπημα σε σχολείο στη Γάζα

0 comments

Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία, είπε ανεξάρτητη εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ – Το Κατάρ ζητά επείγουσα έρευνα μετά τη θανατηφόρα επίθεση σε σχολείο της Γάζας – Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις υποστήριξαν ότι στο σχολείο βρίσκονταν τρομοκράτες

Μια ανεξάρτητη εμπειρογνώμονας διορισμένη από τον ΟΗΕκατηγόρησε το Ισραήλ ότι διέπραξε«γενοκτονία» στον πόλεμο στη Γάζα, μετά το ισραηλινό χτύπημα που είχε στόχο ένα σχολείο το Σάββατο, σύμφωνα με τοπικούς διασώστες.

Advertisement

  • Επικίνδυνη κλιμάκωση λέει η Χαμάς για τον πολύνεκρο βομβαρδισμό σε σχολείο στη Γάζα – Πώς απαντά το Ισραήλ (video)

«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία κατά των Παλαιστίνιων, σε μια γειτονιά μετά την άλλη, ένα νοσοκομείο μετά το άλλο, ένα σχολείο μετά το άλλο, έναν καταυλισμό προσφύγων μετά τον άλλο, μια ασφαλή ζώνη μετά την άλλη», έγραψε η Francesca Albanese, ειδική εισηγήτρια των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα και την κατάσταση στα παλαιστινιακά εδάφη, στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις υποστήριξαν ότι στο σχολείο, που βομβαρδίστηκε από την αεροπορία, βρίσκονταν περίπου είκοσι μαχητές των οργανώσεων Χαμάς και Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ.

Στο μεταξύ το Κατάρζήτησε το Σάββατο μια επείγουσα έρευνα μετά την τελευταία ισραηλινή επίθεση σε σχολείο που στεγάζει εκτοπισμένους Παλαιστίνιους.

Το Υπουργείο Εξωτερικών είπε ότι επαναλαμβάνει το «αίτημα του Εμιράτου του Κόλπου για επείγουσα διεθνή έρευνα, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής ανεξάρτητων ερευνητών του ΟΗΕ, για να εξακριβωθούν τα γεγονότα σχετικά με τη συνεχιζόμενη στόχευση σχολείων και καταφυγίων εκτοπισμένων από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής».

Τουλάχιστον 39.790 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 91.702 έχουν τραυματιστεί στη στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, ανέφερε το Υπουργείο Υγείας της Γάζας σε δήλωση το Σάββατο.

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More