Monday, September 16, 2024
Home » Δεν υπάρχουν προβλήματα σε μονάδα του Κοζλοντούι λέει ο Βούλγαρος αξιωματούχος

Δεν υπάρχουν προβλήματα σε μονάδα του Κοζλοντούι λέει ο Βούλγαρος αξιωματούχος

0 comments

«Τα συστήματα του πυρηνικού σταθμού λειτουργούν με ασφάλεια και εντός των παραμέτρων ασφαλείας»

Δεν υπάρχουν ενδείξεις προβλημάτων στη Μονάδα 5 του πυρηνικού σταθμού του Κοζλοντούι, δήλωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της βουλγαρικής Ρυθμιστικής Αρχής Πυρηνικής Ενέργειας Tsanko Bachiyski.

Advertisement

«Παρακολουθούμε ενεργά τη λειτουργία της Μονάδας 5 του πυρηνικού σταθμού του Κοζλοντούι και την κατάσταση με το νέο καύσιμο. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν ενδείξεις προβλημάτων», είπε ο κ. Bachiyski, στη διάρκεια του εορτασμού της 50ής επετείου από την έναρξη λειτουργίας της πρώτης μονάδας του Κοζλοντούι.

Όπως μεταδίδει το BTA, o Αναπληρωτής Υπουργός Ενέργειας Krassimir Nenov επιβεβαίωσε επίσης ότι τα συστήματα του πυρηνικού σταθμού λειτουργούν με ασφάλεια και εντός των παραμέτρων ασφαλείας, προσθέτοντας ότι το σχέδιο για τις νέες δυνατότητες του σταθμού έχει την πλήρη υποστήριξη σε δημόσιο και πολιτικό επίπεδο.

Τον Μάιο, στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματός του για τη διαφοροποίηση των πυρηνικών καυσίμων του, ο πυρηνικός σταθμός του Κοζλοντούι υπέγραψε σύμβαση με την Westinghouse Electric Sweden AB για την προμήθεια καυσίμων για τη μονάδα 5.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More