Friday, September 20, 2024
Home » Δεν ανοίγει το Instagram στην Τουρκία, υπάρχουν νόμοι λέει ο ΥΠΑΜ

Δεν ανοίγει το Instagram στην Τουρκία, υπάρχουν νόμοι λέει ο ΥΠΑΜ

0 comments

Ο Τούρκος ΥΠΑΜ έκανε λόγο για εγκλήματα και είπε πως όταν συμβαίνουν η BTK έχει την εξουσία να διακόψει την εκπομπή σε μια τέτοια πλατφόρμα

Αμετακίνητη παραμένει η Τουρκία στο θέμα του ανοίγματος του μέσου κοινωνικής δικτύπωσης Instagram που έκλεισε στη χώρα από τις 2 Αυγούστου.

Advertisement

Ο Τούρκος Υπουργός Δικαιοσύνης Γιλμάζ Τουντς υποστηρίζει ότι «υπάρχουν νόμοι και κανονισμοί με τους οποίους πρέπει να συμμορφώνονται οι εταιρείες.Υπάρχουν υπεύθυνοι βάσει του νόμου, η Αρχή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (BTK) χρησιμοποίησε τις εξουσίες της. Αυτό είναι κράτος δικαίου, όλοι θα ακολουθήσουν τους κανόνες».

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία κατά τις διαβουλεύσεις των τουρκικών αρχών με αρμοδίους της εταιρείας.

Σε ερώτηση αν και πότε θα ανοίξει το Instagram, ο Γιλμάζ Τουντς είπε ότι «υπάρχουν αποφάσεις που λαμβάνονται στο πλαίσιο των εξουσιών που παρέχονται από τους ρυθμιζόμενους νόμους“.

Έκανε λόγο για εγκλήματα και είπε πως όταν συμβαίνουν η BTK έχει την εξουσία να διακόψει την εκπομπή σε μια τέτοια πλατφόρμα.

Σημείωσε πως “επί του παρόντος, οι λόγοι της BTK έχουν κοινοποιηθεί στην αρμόδια εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης».

Πρόσθεσε ότι «η Δημοκρατία της Τουρκίας είναι κράτος δικαίου. Με αυτούς τους νόμους θα συμμορφώνονται και οι πολίτες που ζουν στην Τουρκία, όπως και οι ξένες εταιρείες. Κανείς δεν είναι ελεύθερος από αυτό».

Ανέφερε ότι και ο ομόλογός του Τούρκος Υπουργός Μεταφορών είπε επίσης ότι δεν υπάρχει το άνοιγμα του Instagram. «Ως προς αυτό, θα υπάρξει υπεράσπιση από τη διοίκηση σχετικά με τους λόγους για τους οποίους ελήφθη αυτή η απόφαση και η δικαιοσύνη μας θα λάβει αυτή την απόφαση. Οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να συμμορφώνονται με τους νόμους της Δημοκρατίας της Τουρκίας», ανέφερε.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι στη συνάντηση που έγινε μεταξύ στελεχών της BTK, του τουρκικού Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών και στελεχών του Instagram, τέθηκαν 3 όροι ενώπιον της εταιρείας: να δοθεί προσοχή στα δικαιώματα των καταναλωτών και οιι αναρτήσεις των χρηστών του Instagram να αξιολογούνται στο πλαίσιο της προσωπικής ελευθερίας έκφρασης, να καταργηθεί άμεσα περιεχόμενο που αφορά σε εγκληματικές πράξεις ενώ σημειώνεται πως η τρομοκρατική οργάνωση PKK αποτελεί κόκκινη γραμμή για την Τουρκία και πως υπάρχουν επίσης προβλήματα στην αφαίρεση περιεχομένου στο θέμα αυτό.

Οι ίδιες πηγές λένε ότι, ενώ το Instagram αποδέχτηκε τον όρο για το ΡΚΚ της Τουρκίας δεν έδωσε καμία υπόσχεση σχετικά με το θέμα του δολοφονηθέντα ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγε.

Σε ανακοίνωση της BTK την Παρασκευή 2 Αυγούστου αναφέρθηκε ότι η πρόσβαση στο Instagram αποκλείστηκε. Στις αποφάσεις για το instagram.com στον επίσημο ιστότοπο της BTK αναφέρθηκε ότι « το instagram.com έχει αποκλειστεί από την πρόσβαση με απόφαση της Αρχής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών με ημερομηνία 02/08 2024 και με αριθμό 490.05.01.2024.-608903».

Ανεπίσημα αναφέρθηκε ότι η Τουρκία κατηγόρησε την εταιρεία ότι λογόκρινε Τούρκους αξιώματούχους και Τούρκους πολίτες αφαιρώντας αναρτήσεις τους υπέρ του Χανίγε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More