Tuesday, September 17, 2024
Home » Βρετανία: Εκλογές σε σπίτια, τροχόσπιτα, εκκλησίες και παιδικούς σταθμούς

Βρετανία: Εκλογές σε σπίτια, τροχόσπιτα, εκκλησίες και παιδικούς σταθμούς

0 comments

Βρετανία: Εκλογές σε σπίτια, τροχόσπιτα, εκκλησίες και παιδικούς σταθμούς

Σε κάθε δυνατό σημείο ψηφίζουν από το πρωί οι Βρετανοί σε μία ιστορική εκλογική αναμέτρηση η οποία σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις τουλάχιστον, αναμένεται να επαναφέρει τους Εργατικούς στην εξουσία για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 9 το πρωί (ώρα Κύπρου) και τα εκλογικά κέντρα θα παραμείνουν ανοικτά ως τα μεσάνυχτα (ώρα Κύπρου) με τους ψηφοφόρους να έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν τα 650 μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων.

Υπάρχουν περίπου 40.000 εκλογικά τμήματα στοΗνωμένο Βασίλειο και 46 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν δικαίωμα ψήφου. Τα εκλογικά κέντρα για τις βρετανικές εκλογές βρίσκονται κυριολεκτικά παντού, σε δημοτικά γραφεία, εκκλησίες, παιδικούς σταθμούς, κατά κύριο λόγο όπως σημειώνει η Daily Mail.

Σε εκλογικό κέντρο έχει μετατραπεί τροχόσπιτο στο Cambridgeshire, μένα κοντέινερ στο Battersea, ακόμη και ένας ινδουιστικός ναός στο Wimbledon.

Ενα πλυντήριο στην Οξφόρδη μετατράπηκε επίσης σε εκλογικό κέντρο, ενώ μια γυναίκα έκανε ακόμη και το σπίτι της εκλογικό κέντρο για να ψηφίσουν οι άνθρωποι στο Winwick του Northamptonshire.

Ένα ζευγάρι, η Jackie και ο Alan Ward έστησαν το τροχόσπιτό τους ως εκλογικό κέντρο, το οποίο διαθέτει ακόμη και ένα επεκτάσιμο τμήμα σκηνής, στους κήπους Whitehall Gardens, στο Γουέστμινστερ του Λονδίνου.

Το σπίτι γυναίκας είναι εκλογικό κέντρο εδώ και 50 χρόνια

Όπως αναφέρει το BBC, για περισσότερα από 50 χρόνια, το σπίτι της June Thomas στο Winwick, στο Northamptonshire,ήταν ένα από τα πιο ιδιόμορφα εκλογικά κέντρα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι ψηφοφόροι ρίχνουν τις ψήφους τους σε έναν διάδρομο, κάτω από μια αιωρούμενη σκάλα. Αλλά η 80χρονη Thomas, η οποία ζει στο Old School House στην Church Road εδώ και 54 χρόνια,πρέπει να ταξιδέψει λίγο πιο μακριά για να ρίξει τη δική της ψήφο. Περπατάει 300 μέτρα μέχρι το γραμματοκιβώτιο του χωριού και στέλνει την ψήφο της ταχυδρομικώς – και το έχει ήδη κάνει σε αυτές τις εκλογές.

protothema.gr

Philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More