Tuesday, October 1, 2024
Home » Απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη χαρακτηρίστηκε από το Ισραήλ περιοχή κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο

Απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη χαρακτηρίστηκε από το Ισραήλ περιοχή κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο

0 comments

Πρόκειται για εξέλιξη που ενισχύει τις αναφορές για επικείμενη χερσαία επιχείρηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων κατά της Χεζμπολάχ στο έδαφος του Λιβάνου

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) χαρακτήρισαν σήμερα «απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη» περιοχή κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο. Όπως φαίνεται σε χάρτη που δόθηκε στη δημοσιότητα, η περιοχή περιλαμβάνει τις κοινότητες Μετουλά, Μισγκάβ Αμ και Κφαρ Γκιλαντί, στο βόρειο Ισραήλ.

Advertisement

  • Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ – Θα αποφασίσει για τη χερσαία εισβολή στον Λίβανο;

Η επιβολή του συγκεκριμένου μέτρου φέρει την υπογραφή του επικεφαλής της Βόρειας Διοίκησης των IDF, Όρι Γκόρντιν.

«Ο ισραηλινός στρατός διευκρινίζει ότι η είσοδος σε αυτήν την περιοχή απαγορεύεται αυστηρά», υπογραμμίζει ο υποστράτηγος Γκόρντιν.

Πρόκειται για εξέλιξη που ενισχύει τις αναφορές για επικείμενη χερσαία επιχείρηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων κατά της Χεζμπολάχ στο έδαφος του Λιβάνου.

Το Ισραήλ ενημέρωσε νωρίτερα τις ΗΠΑ ότι σχεδιάζει μια περιορισμένης κλίμακας χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο που μπορεί να ξεκινήσει άμεσα, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος στη Washinghton Post.

Η σχεδιαζόμενη επιχείρηση του Ισραήλ θα είναι μικρότερης κλίμακας από τον τελευταίο πόλεμο του Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ το 2006, τόνισε.

Η επιχείρηση θα επικεντρωθεί στην εκκαθάριση στρατιωτικών υποδομών κατά μήκος των συνόρων για την εξάλειψη της απειλής για τις ισραηλινές παραμεθόριες κοινότητες, είπε ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ δήλωσε σε μια συζήτηση με δημάρχους περιοχών στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ ότι «το επόμενο στάδιο του πολέμου κατά της Χεζμπολάχ θα ξεκινήσει σύντομα – θα είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την αλλαγή της κατάστασης ασφαλείας και θα μας επιτρέψει να ολοκληρώσουμε το σημαντικό μέρος των στόχων του πολέμου: την επιστροφή των κατοίκων στα σπίτια τους».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Add Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise