Monday, September 16, 2024
Home » «Ανώριμος, αδαής κι όχι τρομοκράτης». Αρνείται εμπλοκή ο βασικός ύποπτος στο σχέδιο επιθέσεων σε συναυλίες της Σουίφτ

«Ανώριμος, αδαής κι όχι τρομοκράτης». Αρνείται εμπλοκή ο βασικός ύποπτος στο σχέδιο επιθέσεων σε συναυλίες της Σουίφτ

0 comments

Ο βασικός ύποπτος αρνείται εμπλοκή στο σχέδιο επιθέσεων σε συναυλίες Τέιλορ Σουίφτ – Υποβαθμίζει τη σοβαρότητα των σχεδίων που αποδίδονται στον νεαρό που είχε ριζοσπαστικοποιηθεί – Υπό κράτηση άλλα τρία άτομα, ένα από τα οποία 17 ετών

Ο βασικός ύποπτος για το σχέδιο επιθέσεων σε συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ στη Βιέννη αρνείται την εμπλοκή του στη συνωμοσία, μετέδωσε σήμερα το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA.

Advertisement

  • Συνελήφθη 18χρονος στην Αυστρία για τον σχεδιασμό επίθεσης στις συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ
  • Νέα στοιχεία για τον 19χρονο που σχεδίαζε επίθεση σε συναυλία της Σουίφτ στη Βιέννη. «Έχω μεγάλα σχέδια»

Ο 19χρονος ύποπτος δήλωσε, μέσω της δικηγόρου του, ότιδεν είναι υποστηρικτής της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και δεν σχεδίαζε να διαπράξει επιθέσεις στις συναυλίες της Σουίφτ νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Μετά τη σύλληψη του άνδρα, οι αρχές είχαν πει πως εκείνος είχε ομολογήσει και κόμπαζε για το σχέδιό του. Η δικηγόρος του λέει τώρα πως ο πελάτης απλά ήθελε να είναι «κουλ».

Ο ύποπτος, η οικογένεια του οποίου είναι από τη Βόρεια Μακεδονία, έφτιαξε εκρηκτικά ακολουθώντας οδηγίες από το διαδίκτυο και ήθελε να τα δοκιμάσει σε ένα δάσος, όμως δεν σκόπευε ποτέ να σκοτώσει ανθρώπους, υποστήριξε η δικηγόρος του.

Ερωτηθείσα σχετικά με τα μαχαίρια και άλλα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του, εκείνη απάντησε ότι ο 19χρονος «τα παρήγγειλε στο Amazon, επειδή του άρεσαν».

Η ίδια πρόσθεσε ότι ο 19χρονος δεν είναι τρομοκράτης, αλλά «σαν ένα παιδί. Ανώριμος, αδαής».

Σύμφωνα με στοιχεία που είδαν νωρίτερα το φως της δημοσιότητας, ο ύποπτος είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος και πρόσφατα είχε παραιτηθεί από τη δουλειά του, ανακοινώνοντας πως «έχει μεγάλα σχέδια».

Μεταξύ άλλων τριών νέων, τους οποίους η αυστριακή αστυνομία έχει θέσει υπό κράτηση στο πλαίσιο της έρευνας, βρίσκεται ένας 17χρονος, τον οποίο, όπως είπε η Στίγκλιτς, ο πελάτης της περιέγραψε ως τον «καλύτερο φίλο του και γείτονα».

Οι γείτονες του 19χρονου στη μικρή πόλη Τέρνιτς δήλωσαν σοκαρισμένοι από τη σύλληψή του, περιγράφοντάς τον ως ένα συνεσταλμένο αλλά φιλικό άτομο. Μία από τις λίγες ενδείξεις που παρέπεμπαν σε μια πιθανή ριζοσπαστικοποίηση ήταν ότι πρόσφατα είχε αφήσει μακριά γενειάδα, λένε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More