Friday, September 20, 2024
Home » Αναστέλλονται οι άδειες μετακίνησης αξιωματικών της πολεμικής αεροπορίας Ισραήλ

Αναστέλλονται οι άδειες μετακίνησης αξιωματικών της πολεμικής αεροπορίας Ισραήλ

0 comments

Aπαγορεύει από σήμερα σε μονίμους αξιωματικούς της τα ταξίδια στο εξωτερικό η ισραηλινή πολεμική αεροπορία – Η απόφαση έγκειται «σε εκτίμηση της κατάστασης ενόψει ενδεχόμενης επίθεσης εκ μέρους του Ιράν και της Χεζμπολάχ»

Με διαταγή που εξέδωσε η ισραηλινή πολεμική αεροπορία απαγορεύει από σήμερα σε μονίμους αξιωματικούς της τα ταξίδια στο εξωτερικό. Η απόφαση, που εξέδωσε ο αρχηγός της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας, Τόμερ Μπαρ, βασίζεται «σε εκτίμηση της κατάστασης ενόψει ενδεχόμενης επίθεσης εκ μέρους του Ιράν και της Χεζμπολάχ».

Advertisement

Η ίδια απόφαση ορίζει ότι προγραμματισμένες άδειες μετάβασης στο εξωτερικό για συναντήσεις ή μετεκπαιδεύσεις «θα εξετάζονται ενδελεχώς και εκ νέου για κάθε περίπτωση».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού στρατού, σχολιάζοντας τη σημερινή απόφαση της πολεμικής αεροπορίας, διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχουν αλλαγές στις οδηγίες της πολιτικής άμυνας».

Χθες ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε επείγουσα διαταγή προς τους Ισραηλινούς πολίτες που έχουν στρατιωτική ιδιότητα να εγκαταλείψουν άμεσα το Αζερμπαϊτζάν και τη Γεωργία. Δημοσιογραφικά μέσα στο Ισραήλ μεταδίδουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα ότι σύμφωνα με νεότερες εκτιμήσεις των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας, το Ιράν εξετάζει το ενδεχόμενο να πλήξει «φερόμενους ισραηλινούς στρατιωτικούς στόχους και πρόσωπα σε ξένες χώρες».

Η κρατική ισραηλινή τηλεόραση μετέδωσε εκτενές ρεπορτάζ στο χθεσινοβραδινό της κεντρικό δελτίο ειδήσεων, στο οποίο εκφράζονται ανησυχίες ότι μεταξύ των υποψήφιων στόχων του Ιράν βρίσκονται τοποθεσίες του Ιρακινού Κουρδιστάν. Αφορμή για τις ανησυχίες αυτές υπήρξαν δημοσιεύματα που μεταδίδουν ιρανικά ΜΜΕ, τα οποία θεωρούν ότι τα άτομα που συμμετείχαν στη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη τα ξημερώματα της 31ης Ιουλίου είχαν κουρδοϊρακινή καταγωγή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More