Wednesday, October 16, 2024
Home » Αμερικανικές εκλογές 2024: Ρεκόρ συμμετοχής στην πρόωρη ψήφο της Τζόρτζια – Γιατί ο Τραμπ θέλει απεγνωσμένα τη νίκη

Αμερικανικές εκλογές 2024: Ρεκόρ συμμετοχής στην πρόωρη ψήφο της Τζόρτζια – Γιατί ο Τραμπ θέλει απεγνωσμένα τη νίκη

0 comments

328.000 ψηφοφοροι μέσα σε μια μόλις μέρα – Στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής η Τζόρτζια

Η Τζόρτζια σημείωσε νέο ρεκόρ συμμετοχής στις πρόωρες εκλογές, καθώς περισσότεροι από 328.000 ψηφοφόροι προσήλθαν στις κάλπες την πρώτη ημέρα, εν μέσω δικαστικών αντιπαραθέσεων και των επιπτώσεων του τυφώνα Χέλεν.

Advertisement

Σύμφωνα με τον Gabe Sterling από το γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών της Τζόρτζια, αυτός ο αριθμός ξεπέρασε κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ της πρώτης ημέρας, που ήταν 136.000 ψήφοι το 2020.

Η εκλογική αναμέτρηση στην Τζόρτζια είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, προσπαθεί να ανακτήσει τη νίκη στη συγκεκριμένη πολιτεία, την οποία είχε χάσει από τον Τζο Μπάιντεν το 2020 με διαφορά μόλις 11.779 ψήφων. Οι προσπάθειες του Τραμπ να ανατρέψει το αποτέλεσμα τότε είχαν αποτύχει, αλλά εξακολουθούν να επηρεάζουν την τρέχουσα εκλογική διαδικασία, καθώς νέες αλλαγές στη διαχείριση των εκλογών, που εισήγαγαν οι Ρεπουμπλικάνοι, έχουν οδηγήσει σε νομικές αντιπαραθέσεις.

Παρά τις δυσκολίες, πολλοί ψηφοφόροι στην Ατλάντα δήλωσαν ότι η διαδικασία κύλησε πιο ομαλά από τις προηγούμενες εκλογές. Η Corine Canada, μια από τις ψηφοφόρους, δήλωσε ότι οι συνθήκες ήταν καλύτερες από την προηγούμενη φορά, όταν οι ουρές ήταν μεγάλες και υπήρχαν λίγοι υπάλληλοι που εξυπηρετούσαν. «Αυτή τη φορά ήταν εύκολο», είπε χαρακτηριστικά.

Οι εκλογικές αρχές της Τζόρτζια έπρεπε επίσης να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του τυφώνα Χέλεν, ο οποίος είχε πλήξει την πολιτεία και άλλες περιοχές στα νοτιοανατολικά των ΗΠΑ. Ωστόσο, οι αρμόδιοι επιβεβαίωσαν ότι οι ψηφοφορίες μέσω ταχυδρομείου προχωρούν κανονικά και δεν επηρεάστηκαν από την κακοκαιρία. Ο Υπουργός Εσωτερικών της Τζόρτζια, Μπραντ Ράφενσπεργκερ, ανέφερε ότι έχουν υποβληθεί πάνω από 250.000 αιτήσεις για ψήφο εξ αποστάσεως, ενώ το νούμερο αυτό αναμένεται να αυξηθεί στις 300.000 τις επόμενες ημέρες, αριθμός που θα αντιστοιχεί σε 5-6% του συνολικού εκλογικού σώματος.

Οι αλλαγές στους εκλογικούς κανονισμούς, που αυστηροποιούν τις διαδικασίες για την επιστολική ψήφο και μειώνουν τη διαθεσιμότητα των καλπών, έχουν προκαλέσει αντιδράσεις. Ενώ το 2020 υπήρχαν πολλές κάλπες διαθέσιμα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αυτή τη φορά θα υπάρχουν λιγότερες και θα είναι διαθέσιμες μόνο κατά τις ώρες λειτουργίας των εκλογικών γραφείων.

Ωστόσο, η Τζόρτζια αναμένεται να δει μεγάλο αριθμό πρόωρων ψήφων, καθώς οι εκλογικοί νόμοι της πολιτείας απαιτούν δύο Σάββατα πρόωρης ψηφοφορίας και επιτρέπουν δύο Κυριακές, εάν το επιθυμούν οι τοπικές αρχές.

Ο Ράφενσπεργκερ διαβεβαίωσε ότι η εκλογική διαδικασία είναι ασφαλής και ανακοίνωσε ότι, εκτός από τους ελέγχους κάθε εκλογικής αναμέτρησης, θα πραγματοποιηθεί και τυχαίος έλεγχος του εξοπλισμού ψηφοφορίας για να επιβεβαιωθεί ότι δεν υπήρξε καμία παραβίαση ασφαλείας. «Θα πάρουμε τυχαία ένα κομμάτι εξοπλισμού την ημέρα των εκλογών, θα το μεταφέρουμε στα κεντρικά και θα επιβεβαιώσουμε ότι καταγράφει σωστά τις ψήφους», δήλωσε ο Ράφενσπεργκερ.

Ο Ράφενσπεργκερ, που είχε δεχτεί έντονη πίεση από τους υποστηρικτές του Τραμπ το 2020, είχε επιβεβαιώσει την νίκη του Μπάιντεν μετά από επανακαταμέτρηση των ψήφων. Καθώς οι εκλογές συνεχίζονται, η Τζόρτζια παραμένει στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής με υψηλή προσέλευση ψηφοφόρων και συνεχιζόμενες νομικές προκλήσεις.

Πηγή: Protothema.gr

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More