Tuesday, September 17, 2024
Home » Ένα φαντασμαγορικό σόου στο Παρίσι με λάμψη και εκπλήξεις – Οι στιγμές που ξεχώρισαν

Ένα φαντασμαγορικό σόου στο Παρίσι με λάμψη και εκπλήξεις – Οι στιγμές που ξεχώρισαν

0 comments

Ένα φαντασμαγορικό, διαφορετικό σόου στο Παρίσι με λάμψη και εκπλήξεις – Οι στιγμές που ξεχώρισαν – Μουσική, χορός και έντονο γαλλικό στοιχείο και η μοναδική Σελίν Ντιόν

Με μία φαντασμαγορική τελετή που περιείχε μουσική, χορό και έντονο γαλλικό στοιχείο σηκώθηκε η αυλαία των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Advertisement

  • Πώς είδαν τα διεθνή ΜΜΕ την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών – Τι εντυπωσίασε, τι δεν άρεσε καθόλου

Για πρώτη φορά στα χρονικά η Τελετή Έναρξης δεν πραγματοποιήθηκε σε γήπεδο, αλλά μέσα στη διοργανώτρια πόλη, με δεκάδες σκάφη, που μετέφεραν περίπου 7.000 αθλητές και καλλιτέχνες, να διασχίζουν τον Σηκουάνα.

Την Ολυμπιακή δάδα μετέφερε στο Παρίσι ο θρύλος του ποδοσφαίρουΖινεντίν Ζιντάν.

Advertisement

Στο Τρακαντερό την παρέδωσε στον Ράφα Ναδάλ, ο οποίος μετέφερε τη φλόγα με πλεούμενο μέσω του Σηκουάνα έχοντας στο πλευρό του τον Καρλ Λιούις, τη Νάντια Κομανέντσι και τη Σερένα Γουίλιαμς. Η φλόγα έφτασε στην περιοχή του Λούβρου, όπου μεταφέρθηκε χέρι με χέρι από θρυλικούς Γάλλους αθλητές.

Advertisement

Τη ναυτική παρέλαση άνοιξε όπως είθισται η Ελλάδα, με σημαιοφόρους τονΓιάννη Αντετοκούμπο και την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

Ακολούθησε η αποστολή των Προσφύγων και τρίτη σε σειρά βγήκε η αποστολή της διοργανώτριας χώρας.

Μια από τις αστοχίες που προκάλεσαν εκνευρισμό είναι ότι όταν έμπαινε το σκάφος με την ελληνική αποστολή οι Γάλλοι έχασαν το πλάνο του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ευτυχώς, έδειξαν την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, που εκείνη τη στιγμή κρατούσε την ελληνική σημαία.

Lady Gaga, Dion και λίγο χέβι μέταλ

Στο μουσικοχορευτικό κομμάτι η Lady Gaga άνοιξε την τελετή έναρξης, τραγουδώντας σε άπταιστα γαλλικά το «Bonsoir Paris», αναβιώνοντας την εμφάνιση της Zizi Jeanmaire το 1961, με το τραγούδι My thing in feathers. Η Lady Gaga κάθισε στη συνέχεια στο πιάνο για να συνεχίσει το σόου σε στυλ καμπαρέ.

Για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες τραγούδησε και μέταλ μπάντα. Ο λόγος για το συγκρότημα «Gojira» τους οποίους συνόδευε η σοπράνο Μαρίνα Βιότι σε μια απίθανη σύμπραξη μέταλ και κλασικής μουσικής.

Την τελετή έναρξης έκλεισε η Σελίν Ντιόν σε μία σπάνια εμφάνιση μετά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. Η Καναδή ντίβα ανέβηκε στη σκηνή στον Πύργο του Άιφελ και ερμήνευσε με μοναδικό τρόπο το «L’ Hymne a l’amour» της Εντίθ Πιάφ.

Το παρών έδωσαν 85 αρχηγοί κρατών και 300.000 θεατές οι οποίοι παρά τη βροχή παρακολούθησαν απτόητοι το υπερθέαμα.

Πηγή: ethnos.gr

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More